Gogić: Vlada jedini krivac za regresiju pivske privrede i njeno gašenje

Odgovornim radom, realnim projektima, uređenjem infrastrukture stvorićermo uslove da zaustavimo migraciju, navodi Gogić
129 pregleda 0 komentar(a)
Novica Gogić, Foto: Demokratska Crna Gora
Novica Gogić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 28.04.2018. 13:47h

Svjesni smo da je u zadnjih dvadeset godina u Pivi zbog loše privatizacije, slabe organizacije lokalne samouprave, a naročito nebrigom i neradom predstavnika državnih vlasti došlo do zatvaranja najvećih privrednih subjekata, a što je dovelo do toga da veliki broj mladih ljudi i porodica napusti Pivu. Za regresiju pivske privrede i njeno gašenje, jedini i najveći krivac je Vlada Crne Gore, ocjenjuje Novica Gogić, nosilac Izborne liste Demokrata u Plužinama.

"Više puta smo čuli zvanične izjave najvećih državnih i lokalnih funkcionera da je jedina alternativa posrnuloj industriji, ne samo u Pivi, već i u kompletnoj državi, poljoprivreda i turizam. Po pitanju razvoja ovih strateških grana gotovo da nije urađeno ništa. Imajući u vidu teritoriju opštine Plužine, da je ona izrazito kontinentalna regija, okružena planinskim masivima, „ispresijecana“ prelijepim kanjonima Tare, Pive, Vrbnice, Komarnice i Sušice, ukrašena Pivskim, Škrčkim, Trnovačkim i Stabanskim jezerima, velikim pašnjacima i selima, koja su nažalost prazna ili poluprazna, otvaraju nam se mogućnosti, a imamo sredsatva i imamo plan, da naše izuzetne prirodne resurserse u vidu šumskih i vodnih potencijala valorizujemo na pravi način, a razvoj i valorizacija, a ne rasprodaja i degradacija jeste princip Demokrata#, navodi Gogić.

On dodaje da će se Demokrate zalagati da kroz dugoročni sanaciono-strateški plan ožive propalu privredu i da kroz razvojne projekte, uz privlačenje ozbiljnih investitora i valorizaciju svih resursa, stvore pozitivan poslovni ambijent koji će pokrenuti posrnulu privredu.

"Na ovaj način obezbijedićemo u sektoru proizvodnje i turizma veći broj novih radnih mjesta te povećati šansu mladim ljudima za zaposlenjem. Preduzimanje konkretnih mjera za obnavljanje proizvodnje i razvoj malih i srednjih preduzeća jesu budućnost Plužina sa Demokratama. Osim toga, sistem rada lokalne samouprave moramo organizovati da bude servis građana. Jedini način da to uradimo je hitna depolitizacija, prestanak partijskog i rodbinskog zapošljavanja i postavljanje mladih, stručnih kadrova za organizaciju ukupnog života u Pivi. Moramo stvoriti uslove da naš grad dobije ljepše lice i da bude mjesto za pristojniji život svim građanima, a što ćemo vam predstaviti u narednom periodu kroz projekte iz našeg predizbornog Programa ( svaki dan novi projekat)."

Gogić naglašava da im je prioritet da zaustave migraciju stanovništva.

"Odgovornim radom, realnim projektima, uređenjem infrastrukture stvorićermo uslove da zaustavimo migraciju, a vrlo brzo i da se naši mladi vrate u zavičaj. Dođi kući, jer imamo plan za moderan grad."

Bonus video: