SD: Za dvije godine pokazali da smo respektabilna partija

Kako su saopštili iz Socijaldemokrata Crne Gore, jednoglasno je konstatovano da se u susret 31. julu, dvogodišnjici osnivanja stranke, pokazala ključnom odluka o osnivanju SD kao partije koja "stoji na braniku države Crne Gore i njenih vitalnih interesa"
16 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 28.07.2017. 13:58h

Socijaldemokrate (SD) su, dvije godine od osnivanja, pokazale da su respektabilna partija, a lokalni odbori te stranke spremno dočekuju predstojeće izbore, zaključeno je na sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora te partije koje su danas održane u Podgorici.

Kako su saopštili, jednoglasno je konstatovano da se u susret 31. julu, odnosno dvogodišnjici osnivanja stranke, pokazala ključnom odluka o osnivanju SD kao partije koja "stoji na braniku države Crne Gore i njenih vitalnih interesa", a imajući u vidu aktuelnu političku situaciju oličenu u konstantnim pokušajima destabilizacije države i njenih institucija.

“Nakon osnivanja, stoički smo izdržali pravno nasilje od posrnulih političara oko naše registracije, formirali smo partijsku infrastrukturu u svim lokalnim samoupravama što je uspjelo rijetko kojoj partiji, i to sa ljudima u odborima tih gradova koji služe na ponos sredinama u kojima žive”, kazali su iz SD-a.

Kako su rekli, uspjeli su da sačuvaju ideju izvorne socijaldemokratije. “I jasno smo stavili do znanja građanima da sa nama znaju na čemu su, sa kim politički možemo da sarađujemo, a sa kim ni po koju cijenu nećemo”.

Afirmisali su, kako navode, princip djelovanja partije drugačije kulture koja građanima nudi jasnu viziju razvoja Crne Gore.

“Iz navedenih razloga, iskazano je ogromno zadovoljstvo učinjenim za dvije godine postojanja, jer se u ovom trenutku može reći da je SD respektabilna partija, koja je na svim izborima od osnivanja učestvovala samostalno i zavrijedila parlamentarni status”, saopšteno je iz te partije.

Kako navode, nakon oktobarskih izbora, došlo je i do značajnog uvećanja biračkog tijela SD-a u dvije opštine u kojima su održani izbori, Nikšiću i Herceg Novom, gdje su SD dobile tri, odnosno dva i po puta veću podršku u odnosu na parlamentarne izbore.

Na sjednicama je, dodaje se, u fokusu bila aktuelna politička situacija, sa posebnim akcentom na predstojeće izbore u Mojkovcu, Cetinju, Ulcinju i Petnjici.

“U tom smislu, izraženo je zadovoljstvo informacijama koje se prikupljaju sa terena, konstatovano je da lokalni odbori SD spremno dočekuje izbore i već se sada slobodno može reći da će SD ostvariti zapažen rezultat i na tim izborima”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: