Knežević: Spajiću sam saopštio da teško možemo nastaviti da podržavamo Vladu ako Crna Gora glasa za rezoluciju

"Očekujem da do glasanja te rezolucije ipak dođe do nekih pomjeranja, pošto smo juče imali razgovor sa premijerom Spajićem. Nadam se da se možda nećemo obrukati kao država i da ćemo drugačije glasati nego kao što je to saopštio premijer Spajić", rekao je Knežević

28790 pregleda 103 reakcija 103 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević je kazao da je juče saopštio premijeru Milojku Spajiću da teško mogu nastaviti da podržavaju njegovu Vladu, ako Crna Gora bude glasala za rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Smatra da su amandmani Crne Gore na predlog dok dokumenta "neka vrsta čaja od nane".

"Ta priča o amandmanima djeluje u potpunosti neubjedljivo i vjerujem da je svakom u Crnoj Gori jasno da će Crna Gora kao država ući u ozbiljnu vrstu nestabilnosti. Nisam siguran da premijer Spajić neće sagledati sve ovo što smo mu juče saopštili, pošto smo imali jedan razgovor sa njim. Očekujem da do glasanja te rezolucije ipak dođe do nekih pomjeranja, pošto smo juče imali razgovor sa premijerom Spajićem. Nadam se da se možda nećemo obrukati kao država i da ćemo drugačije glasati nego kao što je to saopštio premijer Spajić", rekao je Knežević u razgovoru za Kurir.

On je ponovo iznio tvrdnju da je cilj rezolucije Srbe proglasiti genocidnim narodom.

Spajić je prošle sedmice, na premijerskom satu u parlamentu, rekao da će Crna Gora glasati za tu rezoluciju, a Vlada je podnijela dva amandmana na predlog tog dokumenta o kojem će se glasati na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Bonus video: