Atlantski savez: Sju K. Braun i njena posvećenost jačanju odnosa ostavili traga na sve koji su sa njom sarađivali

Braun je bila ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori od 2011. do 2015.

3500 pregleda 2 komentar(a)
Sju K. Braun, Foto: Atlantski savez Crne Gore
Sju K. Braun, Foto: Atlantski savez Crne Gore

Diplomatski angažman Sju K. Braun, a posebno njena lična posvećenost jačanju odnosa između SAD i Crne Gore, ostavili su traga na sve koji su sa njom sarađivali, saopšteno je iz Atlantskog saveza Crne Gore.

Oni su kazali da su sa velikom tugom i dubokim žaljenjem primili vijest o njenoj smrti.

Braun je bila ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori od 2011. do 2015.

"Njen diplomatski angažman, a posebno njena lična posvećenost jačanju odnosa između SAD i Crne Gore, ostavili su traga na sve koji su sa njom sarađivali. Braun je svojim neumornim radom, vizijom, entuzijazmom, a posebno ličnim zalaganjem, značajno doprinijela unapređenju odnosa SAD i Crne Gore, i pomogla u jačanju transatlantskih veza. Njena spremnost da razumije politički i društveni kontekst i da podrži ideje i projekte od ključnog značaja za razvoj Crne Gore ostaviće trajno nasljeđe i sjećanje na nju kao na pravog prijatelja naše zemlje", piše u objavi na društvenoj mreži Iks.

Iz Atlantskog saveza su kazali da su u Braun uvijek imali otvorenog i pouzdanog partnera u zajedničkoj misiji, a da je prijateljski odnos koji su izgradili za njih bio od posebnog značaja.

"Sju K. Braun će ostati upamćena kao osoba koja je nesebično radila na povezivanju naroda i koja je vjerovala u važnost međunarodne saradnje i solidarnosti. Njena smrt predstavlja veliki gubitak za sve nas koji smo je poznavali i sa njom radili", zaključili su.

Bonus video: