Spajić sa Varheljijem: Rezultati Crne Gore i svaki korak bliže punopravnom članstvu su naš zajednički uspjeh

Spajić je, kako se navodi u saopštenju Vlade, domaćin Samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije koji održava u Kotoru

6890 pregleda 2 komentar(a)
Spajić i Varhelji, Foto: Vlada CG
Spajić i Varhelji, Foto: Vlada CG

Rezultati Crne Gore i svaki korak bliže punopravnom članstvu su naš zajednički uspjeh, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić na sastanku sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem.

Spajić je, kako se navodi u saopštenju Vlade, domaćin Samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije koji održava u Kotoru.

On je, kako se navodi, sa Varheljijem razgovarao aktuelnim prilikama i mogućnostima za dalju saradnju posebno na planu realizacije reformske agende.

SPajić Varhelji
foto: Vlada CG

Spajić je zadvoljan odnosom Evropske komisije prema Crnoj Gori i kazao da je u pogledu politike proširenja ovo jedna od najuspješnijih faza u poslednjih nekoliko godina.

Iz Vlade su kazali da su Spajić i Varhelji saglasni da je Crna Gora veoma uspješna u odlučnom ispunjavanju prioriteta iz pregovaračkih poglavlja za oblast vladavine prava, "te da je za prethodnih pola godine crnogorska adminstracija vrlo uspješno odgovorila na izuzetno ambiciozan plan što će, kako su ocijenili, ukoliko sve preostale obaveze budu ispunjene, rezultirati dobijanjem IBAR-a i nastavkom daljeg integracionog procesa."

Varhelji je istakao je značaj organizacije Samita lidera Zapadnog Balkana u Crnoj Gori i kakao je kazao, ovo je prilika da se Crna Gora još jednom potvrdi kao kohezioni faktor u regionu na koga svi međunarodni partneri mogu računati. "Posebno kada je u pitanju očuvanje stabilnosti i nastavak ukupnog razvoja. Evropska komisija snažno podržava sve aktivosti u tom pravcu" istakao je Varhelji.

Na Samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije koji se održava danas u Kotoru, prisustvuju i pomoćnik američkog državnog sekretara zaduženog za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajen i specijalni izaslanik Francuske za Zapadni Balkan Rene Trokaz.

Bonus video: