Šušter: Krivokapić dozvolio da Parlamentom slobodno prošetaju pripadnici "Sedmog bataljona"

"Nevjerovatno je da o urušavanju govori neko za čijeg mandata je napravljena šteta od preko 100.000 eura, koja je pokrivana lažnim fakturama, a koje su sad pod lupom Tužilaštva"
74 pregleda 13 komentar(a)
Stefan Šušter, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Stefan Šušter, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 28.07.2017. 10:44h

Indikativno je da o urušavanju Parlamenta govori neko ko je zarad svojih političkih frustracija doveo na najniže grane dignitet Parlamenta, koketirajući sa Demokratskim frontom i dozvoljavajući da Parlamentom slobodno prošetaju pripadnici "Sedmog bataljona", nepristojno gestikulirajući prema televizijskim kamerama, kada je, po njemu "ubrzano sazrijevajuća opozicija" pravila vašarište od Parlamenta, istakao je danas Stefan Šušter, portparol Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

On je reagovao povodom izjave Ranka Krivokapića, predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) i bivšeg predsjednika Skupštine Crne Gore koji je u izjavi za Radio Slobodna Evropa kazao da je crnogorska Skupština sada "najgori i najočiglednijih dokaz urušenosti svih ustavnih institucija u Crnoj Gori i autokratije kojom vlada vlanik DPS". Na čelu Skupštine se nalazi Ivan Brajović (SD).

"Ili neko ko je godinama, zarad političke trgovine, na desetine zakonskih i podzakonskih akata držao ljubomorno u svojoj fioci i koji je mimo Ustava sprječavao popunjavanje upražnjenih poslaničkih mandata. Takođe, nevjerovatno je da o urušavanju govori neko za čijeg mandata je napravljena šteta od preko 100.000 eura, koja je pokrivana lažnim fakturama, a koje su sad pod lupom Tužilaštva. Još gore, o radikalizmu i primitivizmu govori neko ko sa tim radikalima i političkim primitivcima tvori programsku koaliciju u Kolašinu, Budvi, Kotoru i Herceg Novom", istakao je Šušter.

On je dodao da su us SD svjesni da je Krivokapić, kako je rekao Šušter davno izgubio politički kompas, pa srlja iz greške u grešku, u svoju sigurnu političku propast.

"Dok Krivokapić uveseljava crnogorsku medijsku scenu svojim "istorijskim" saopštenjima, najviši parlamentarni evropski zvaničnik - predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, imao je svoju prvu posjetu crnogorskom Parlamentu, kao i mnogi visoki evropski zvaničnici, a početkom avgusta u Crnu Goru stiže potpredsjednik SAD - Majkl Pens, što predstavlja jednu od najznačajnijih posjeta nekog državnog zvaničnika u istoriji Crne Gore. Sve to govori da Evropa i SAD snažno podržavaju napore koje čini aktuelna parlamentarna većina, tako da u Krivokapićevu priču vjeruju samo njegovi antidržavni i antizapadni koalicioni partneri i određeni „relevantni“ akteri na društvenoj sceni Crne Gore", kazao je Šušter.

Po njegovim riječima, za SD je do prije nekog vremena bilo nezamislivo da će Krivokapić i njegova partija biti ti koji će na sve načine pokušati da destabilizuju Crnu Goru, ne bi li kako tvrdi portparol SD započeli devetnaestu godinu u vlasti na državnom nivou, ne birajući partnere u tom poduhvatu, opasno se igrajući sa budućnošću Crne Gore.

"U tome naravno neće uspjeti i zato preporučujemo posrnulom poslaniku iz sadašnjeg saziva da se skoncentriše na još jedan sastanak u kabinetu svoje partije, jer mu je to vrhunac njegove bitnosti na političkoj sceni Crne Gore", zaključio je Šušter.

Bonus video: