DNP: Bojović će zahtijevati saslušanje Markovića i Novovića, tužilaštvo pokušava opstrukcije u postupku "državni udar"

"Do sada neviđen pokušaj predstavnika tužilaštva da opstrukcijom zaustave okončanje sudskog postupka, bolje reći pravosudne farse u slučaju montiranog državnog udara, predstavlja i bezbjednosni problem, imajući u vidu da su lideri tadašnje opozicije Milan Knežević i Andrija Mandić lažno optuženi..."

2135 pregleda 1 komentar(a)
Bojović, Foto: DNP
Bojović, Foto: DNP

Poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Vladislav Bojović uputiće zahtjev Odboru za odbranu i bezbjednost za kontrolno saslušanje vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, saopšteno je iz DNP.

Iz te partije su kazali da će Bojović to uraditi "povodom najnovijih zloupotreba i pokušaja opstrukcije tuzilaštva u sudskom postupku poznatom kao takozvani državni udar".

"Do sada neviđen pokušaj predstavnika tužilaštva da opstrukcijom zaustave okončanje sudskog postupka, bolje reći pravosudne farse u slučaju montiranog državnog udara, predstavlja i bezbjednosni problem, imajući u vidu da su lideri tadašnje opozicije Milan Knežević i Andrija Mandić lažno optuženi da su ugrozili bezbjednost i rušili ustavni poredak Crne Gore, kao i da je uoči parlamentarnih izbora 2016. godine ova montaža imala za cilj da prozvede nestabilnost, uznemiri javnost i smanji izlaznost na izborima kako bi se preinačila izborna volja građana. Samim tim i sa stanovišta bezbjednosti važno je da ovaj montirani politički proces konačno bude okončan", piše u saopštenju DNP na čijem je čelu Milan Knežević.

Bonus video: