Održan sastanak šefova klubova vladajuće većine: Spajić i Mandić da se usaglase o rezoluciji u Jasenovcu

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", lider i poslanik DNP-a Milan Knežević zahtijevao je navodno da pitanje rezolucije o Jasenovcu odmah uđe u parlamentarnu proceduru, ali o tome nije bilo dogovora

27506 pregleda 97 reakcija 65 komentar(a)
Knežević na prethodnom sastanku, Foto: Boris Pejović
Knežević na prethodnom sastanku, Foto: Boris Pejović

Premijer Milojko Spajić (Pokret Evropa sad) i šef Skupštine Andrija Mandić (Nova srpska demokratija) treba da se dogovore o pitanju usvajanja rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

"Vijesti" nezvanično saznaju da je to epilog današnjeg sastanka šefova poslaničkih klubova vladajuće većine, koji je održan u Skupštini, uoči plenarne sjednice.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", lider i poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, zahtijevao je navodno da pitanje rezolucije o Jasenovcu odmah uđe u parlamentarnu proceduru, ali o tome nije bilo dogovora.

Ovo je drugi sastanak vladajućih partija o rezoluciji u Jasenovcu. Prethodno su o tome u ponedjeljak razgovarali lideri tih stranaka.

Zahtjev da se podnese taj predlog ispostavio je prošle sedmice Knežević, poručujući da to treba da učini Spajić. Zahtjev je uslijedio nakon što je premijer najavio da će Crna Gora na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) podržati predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Mandić je nakon prvog sastanka kazao novinarima da ima više predloga u vezi s rezolucijom o Jasenovcu, i da sva otvorena pitanja treba rješavati dijalogom unutar vladajuće većine.

“... Kolega Knežević i ja smo istakli da želimo da ova Vlada traje puni mandat u proširenom, naravno, sastavu, i da ta Vlada može da obezbijedi stabilnost i razvoj Crne Gore”, naveo je.

Bonus video: