Vujičić: Nema razlike između DPS-a, Demokrata, SNP-a i reformisanog DF-a

"Izgradnjom Talevićevih planova usporava se usvajanje Prostorno-urbanističkog plana opštine Budva, koji jedini nudi šansu za sanaciju urbanističkog haosa i šansu za razvoj Budve, kao moderne istinske primorske metropole”, naglasio je Vujičić.

9239 pregleda 17 komentar(a)
Božidar Vujičić, Foto: PR Centar
Božidar Vujičić, Foto: PR Centar

Kako se približava 26. maj predstavnici izbornih lista vrše sve veći pritisak na građane, pozivajući ih telefonom da se izjasne da li će ih podržati, a zauzvrat partije nude da lično za njih i njihovu porodicu 'završe neki posao'. To je u saopštenju naveo nosilac izborne liste "Dr Vujičić Božidar- Za stvarne promjene", Božidar Vujičić.

Kako je naglasio obraćajući se građanima Budve, partije “koje su vam oduzele vlast i koje biraju odbornike umjesto vas, nude da vam riješe neki problem za siguran glas”.

“Za rješenje vašeg problema ne planiraju da troše svoj lični novac, nego novac iz buđžeta Opštine, koji jednako pripada svim građanima Budve, na koji način vam nude da se uključite u korupciju, koju partije organizuju. Novac koji planiraju da utroše za sigurne glasove planiraju da dobiju od komunalija za izgradnju objekata u zahvatu DUP-a 'Budva centar' i DUP-a 'Bečići', Ralevićevih nezakonitih, isteklih planova, kojima se nepovratno uništava šansa za održivi razvoj grada. Izgradnjom Talevićevih planova usporava se usvajanje Prostorno-urbanističkog plana opštine Budva, koji jedini nudi šansu za sanaciju urbanističkog haosa i šansu za razvoj Budve, kao moderne istinske primorske metropole”, naglasio je Vujičić.

Ističe da je na njegovu inicijativu uveden moratorijum za DUP “Budva centar” i DUP “Bečići”.

“Nažalost, premijer 43. Vlade Dritan Abazović ukinuo je moratorijum, na zahtjev Demokratskog fronta. Jedino sam ja, kao nosilac liste"Dr Vujičić Božidar- Za stvarne promjene" iskazao istinsku namjeru da se Opštini vrati pravo upravljanja akcijama 'Budvanske rivijere', koje je pravo preotela Vlada DPS-a od građana Budve. Već dvije godine po mojoj tužbi vodi se sudski spor radi određivanja opštine kao korisnika državne imovine u Budvanskoj rivijeri vrijedne 100 miliona eura.

Javno sam pozvao nosioce lista čiji se visoki funkcioneri nalaze u 44. Vladi Crne Gore da se tokom predizborne kampanje izjasne da li će 44. Vlada ispraviti višedecenijsku nepravdu i vratiti Opštini pravo koje joj sljeduje. Za sada svi ćute, što nažalost znači da neće, odnosno da će i 44. Vlada nastaviti da nezakonito koristi imovinu građana Budve, Vlada koju predvodi PES, potpresjednik i veliki broj ministar su iz Demokrata i SNP-a, Vladu podržava i reformisani Demokratski front. Šta misle nosioci lista građanima Budve, koji imaju predstavnike i podržavaju Vladu Milojka Spaića, najbolje se vidi na primjeru 'Budvanske rivijere'”, zaključio je Vujičić..

Bonus video: