PES: Frustracije DPS-a zbog zajedničke prošlosti sa zvaničnicima Srbije ne mogu ugroziti budućnost Crne Gore

"Opozicioni DPS koji sada drži lekcije o evropskim integracijama, ista je partija koja je pozivala i Vojislava Šešelja na Đukanovićevu inauguraciju davne 1998. godine", navodi PES

12083 pregleda 28 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Nakon što su Ujedinjene nacije demaskirale obmane i manipulativne interpretacije Demokratske partije socijalista (DPS) i regionalnih aktera, te uvažile intervenciju crnogorske diplomatije da se amandmanima precizira odgovornost zločina u Srebrenici, glasnogovornicima politika prošlosti je ostalo samo da ponavljaju raskrinkanu propagandnu, saopštio je Pokret Evropa sad.

"I na današnji dan su zajedno usaglašen stav prema crnogorskim amandmanima iskazale vlasti u Srbiji i opozicija u Crnoj Gori. Žalimo da im je zajednički sadržitelj neuspješno obesmišljavanje napora crnogorske Vlade i diplomatije u prevazilaženju regionalnih i međuetničkih tenzija, što je preduslov za naš ubrzani integracioni put u EU. Stoga, frustracije DPS-a zbog zajedničke prošlosti sa zvaničnicima Srbije ne mogu ugroziti budućnost Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Kažu da je opozicioni DPS, "koji sada drži lekcije" o evropskim integracijama, ista partija "koja je pozivala i Vojislava Šešelja na Đukanovićevu inauguraciju davne 1998. godine".

"To što je u međuvremenu DPS prestao da na partijske kongrese poziva svoje partijske kolege iz Srbije, ne znači da treba i država Crna Gora da odustane od dobrih regionalnih odnosa i saradnje sa legitimno izabranim predstavnicima Srbije, uz međusobno uvažavanje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: