Pensova obilazi pčelare i jezero

Pensovi će sa kolegama najvjerovatnije biti smješteni u hotelu “Hilton”, a ne u vili “Gorica”
54 pregleda 6 komentar(a)
Majk Pens, Keren Pens, Foto: Beta/AP
Majk Pens, Keren Pens, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.07.2017. 06:23h

Supruga potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Majka Pensa, Keren Pens, pridružiće mu se u posjeti Crnoj Gori sljedeće nedjelje, saopšteno je juče iz Bijele kuće.

"Gospođa Pens će obići farmu meda, gdje će se upoznati sa pčelarskim biznisom jedne lokalne porodice. Poslije toga, gospođa Pens će učestvovati u kulturnom oblilasku Skadarskog jezera, najvećeg jezera na balkanskom poluostrvu”, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik će to vrijeme iskoristiti za sastanak sa predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom Markovićem.

Pens će, takođe, učestvovati na sastanku lidera zemalja članica Američko-jadranske povelje 2. avgusta u Podgorici.

Pensovi će prije Crne Gore posjetiti Estoniju i Gruziju, a u Evropi će boraviti od 30. jula do 2. avgusta.

“Raduje me naša posjeta istočnoj Evropi, gdje ću promovisati moju inicijativu, terapiju umjetnošću. Kakva čast”, napisala je na Tviteru Pensova.

“Vijesti” saznaju da će Pens sa kolegama najvjerovatnije biti smješten u “Hiltonu”, jer se radi o jedinom hotelu koji zadovoljava standarde američkih vlasti, pogotovo u oblasti bezbjednosti.

Iz “Hiltona” nisu željeli da odgovore da li će Pens boraviti u tom hotelu, jer je politika hotela da ne govore o tome ko su im gosti. Prilikom posjeta Crnoj Gori, visoke zvanice uglavnom odsjedaju u vili “Gorica”.

Bonus video: