Budva ni ove godine nije okićena, Dokić obećala da će se vijoriti crnogorske zastave

Na glavnom bulevaru i ulicama u centru Budve nema postavljanih državnih zastava povodom Dana nezavisnosti

17238 pregleda 69 reakcija 66 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Ni ove godine administracija pritvorenog predsjednika Opštine Mila Božovića nije okitila grad povodom Dana nezavisnosti.

Na glavnom bulevaru i ulicama u centru Budve nema postavljanih državnih zastava povodom Dana nezavisnosti.

Budva bez zastava
foto: Vuk Lajović

Čitaoci Vijesti poslali su fotografiju da je crnogorska zastava jedino postavljena na kružnom toku na ulazu u Budvu, gdje je okačena na sredinu stuba javne rasvjete.

zastava budva
foto: Čitalac Vijesti

Da će se vijoriti crnogorske zastave najavio je Petar Odžić, nosilac liste „Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani“ koji se prije četiri dana sastao sa Jasnom Dokić, potpredsjednicom Opštine Budva.

Budva bez zastava
foto: Vuk Lajović

Povod je bio, kako je naveo Odžić, „kićenja Budve povodom 21. maja”

„Danas je na zahtjev koalicije 'Čist izbor', a na osnovu zakona o državnim simbolima, dogovoreno kićenje grada povodom obilježavalja 21. maja, Dana nezavisnosti. Zahtjev je potpredsjednici Opštine Budva Jasni Dokić predao Petar Odžić, nosilac liste 'Čist izbor – Petar Odžić'“, izjavio je tada Odžić.

odži sdp
foto: SDP

Kako je dodao, „na svim kružnim tokovima u opštini Budva biće istaknuta crnogorska zastava, a 21. i 22. maja zgrada Crvene komune u Petrovcu biće osvijetljena u boji crnogorske zastave“.

Budva bez zastava
foto: Vuk Lajović

„Ovim je poslata poruka da Budva mora da bude prije svega građanska sredina, da je kraj podjelama, da u Budvi ima mjesta za sve vjere i nacije, a da nam je zajednička domovina Crna Gora. Koristimo priliku da svim građankama i građanima Budve i Crne Gore čestitamo predstojeći praznik!“, zaključio je Odžić.

Budva bez zastava
foto: Vuk Lajović

Dokić je kandidatkinja za odbornicu liste “ Budva naš grad - Nikola Jovanović”.

Podsjećamo, ranijih godina povodom 21. maja, po nalogu gradskih vlasti glavni bulevar bio je okićen državnim i zastavama Evropske unije ali i trobojkama, što je izazivalo reakciju dijela javnosti.

Bonus video: