Kažanegra Stanišić: I prigradska naselja su opština Budva. na nama je odgovornost da ojačamo ulogu pojedinca

Demokrate saopštile da je kandidatkinja te stranke za odbornicu predstavila "rješenje za višegodišnje zanemarivanje" budvanskih naselja Sveti Stefan, Pržno i Kamenovo

3637 pregleda 10 komentar(a)
Đorđe Zenović i Dragana Kažanegra Stanišić, Foto: Demokratska Crna Gora
Đorđe Zenović i Dragana Kažanegra Stanišić, Foto: Demokratska Crna Gora

Dragana Kažanegra Stanišić, kandidatkinja za odbornicu liste "Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! Đorđe Zenović”, kazala je da će "vratiti praksu da građani učestvuju u izgradnji prosperitetne Budve po njihovoj mjeri".

Kako je saopšteno, ona je predstavila "rješenje za višegodišnje zanemarivanje" budvanskih naselja Sveti Stefan, Pržno i Kamenovo, "koje je nedopustivo, jer svaki dio Budve zaslužuje pažnju lokalne uprave".

"I prigradska naselja su opština Budva. Zato je na nama odgovornost da ojačamo ulogu pojedinca, kao i da učinimo da se njegov glas jače čuje, jer lokalna uprava je tu da sasluša želje svog građanina, jer najbolje on poznaje svoju zajednicu i njene potrebe! Zato ćemo vratiti praksu da građani učestvuju u izgradnji prosperitetne Budve po njihovoj mjeri“, rekla je Kažanegra Stanišić.

U obraćanju građanima problematizovala je status naselja Sveti Stefan, Pržno i Kamenovo, koja "decenijama unazad nemaju razvojnu šansu kakvu zaslužuju svim svojim potencijalom i posebnošću, koja je jedinstvena duž cijele crnogorske obale".

Dodala je i da je "porazna činjenica da se u srcu pomenutih mjesta nalaze oronuli, stari, napušteni objekti, Adriatik i Golubinj, koji samo vizurama podsjećaju na srećan period osamdesetih kada su izgrađeni i kada su bili centar okupljanja i susreta kako građana tako i turista".

"Ovakav tip malih tgovinsko-poslovnih centara su od izuzetnoog značaja za turistička mjesta kakva su naša. Već dugo zarobljeni u lavirintu imovinsko pravnih odnosa čekaju na revitalizaciju. Obnovićemo ova zdanja koja će u mnogome oživjeti naša mala mjesta i staviti ih u funkciju građana, jer ne postoji formalni problem koji nijesmo spremni riješiti! Raznim sadržajima obogaćena ponuda oživjeće naša naselja koja zaslužuju da budu širi centar našeg grada, jer im to po svemu priliči! Zato: ojačana, obnovljena i oživljena Mjesna zajednica Sveti Stefan je zajednica po mjeri naših građana, a građani su Budva”, zaključila je Kažanegra Stanišić.

Bonus video: