SO Bijelo Polje usvojila završni račun budžeta

SNP tražio da se tačka skine sa dnevnog reda zbog manjka dokumentacije...
108 pregleda 0 komentar(a)
SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.07.2017. 18:43h

Bez glasova opozicije, bjelopoljska Skupština usvojila je završni račun budžeta za 2016.

Prema tom dokumentu, planirani budžet iznosio je 14,9 miliona eura, a realizovano je 14,5, odnosno 97 odsto.

Prije toga nije prošao predlog odbornika SNP-a da se ta tačka skine sa dnevnog reda, zato “što uz materijale nisu dostavljena i prateća dokumenta koja predviđa zakon“.

Skupština je usvojila prijedloge odluka o pristupanju izmjenama i dopunama Statuta i Poslovnika Skupštine i izvještaj o realizaciji Programa mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede za prošlu godinu.

Usvojeni su i izvještaji o radu i poslovanju Centra za podršku djeci i porodici i Turističke organizacije Bijelo Polje u prošloj, sa programom rada za ovu godinu.

Podržani su i predlozi odluka o oslobađanju plaćanja obaveze po osnovu poreza na nepokretnosti na poljoprivredno, šumsko i ostalo negrađevinsko zemljište za fizička lica za 2017.

Podržan je i predlog izmjene odluke o podizanju spomen-obilježja Avdu Međedoviću, data saglasnost na ugovor o ramzjeni vozila između Službe zaštite i Komunalnog “Lim“.

Izabran je Savjet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave u kojem su prof. dr Milivoje Radović, prof. dr Velimir Rakočević, prof. dr Refik Zejnilović, prof. dr Ana Lalević-Filipović, mr Ema Alihodžić-Jašarović i profesori u penziji Muharem Muzurović i Luka Peruničić.

Odbornici su dali saglasnost na odluku Upravnog odbora Centra za sport i rekreacaiju na izbor Damjena Kneževića za direktora te ustanove.

Bonus video: