Demokrate: Voda u Budvi triput skuplja zato što je krao Marović, a ne mi

Iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Glavnom gradu napominju da ih DPS optužuje za probleme koje su upravo oni ostavili
6 komentar(a)
Demokrate Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.07.2017. 18:10h

Očito je da se u Demokratskoj partiji socijalista još uvijek nisu pomirili sa smjenom vlasti u tri južne opštine, pa vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom spominju kad se potegne pitanje političkih igara oko poskupljenje vode u Podgorici, smatraju u Klubu odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini Glavnog grada.

"Čim smo razobličili politikansku igrariju oko poskupljenja vode u Podgorici, kao po običaju veliki krik gubitnika za Budvom, Kotorom i Herceg Novim. Očito da ne možete da prebolite poraze u tri južne opštine i da na bilo koji način opovrgnete vrhunske rezultate čistih i poštenih lokalnih vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, pa udarate neutemeljenim izjavama. A mi već sada najavljujemo da će isto biti i u Podgorici, samo još ubjedljivije, pa vam preporučujemo da se što bolje pripreme, jer će Podgorica itekako da vas politički i boli i peče, a oporavka najverovatnije neće ni biti," rekli su iz Demokrata u Glavnom gradu.

Iz Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada ranije danas poručili su da Demokrate jedino vode računa o uhljebljenju svojih članova.

Kako su podsjetili, voda u Budvi je tri puta skuplja nego u Podgorici, "jer je DPS vlast, na čelu Svetozarom Marovićem, pokrala milione za desalinizaciju vode, kao i na sistemu za prečišćavanje otpadnih voda."

"Postoji priznanje krivice, kako Marovića, tako i Izvršnog direktora VTE. Zbog toga je veoma podmukla podmetačina kojom prebacuje teret odgovornosti na lokalnu vlast koja postoji pola godine i koja radi na čišćenju ostavljenih prljavština koje opterećuju građane. Domaćinskim upravljanjem vrlo vjerovatno će naknade za održavanje brojila biti i ukinute. Zato gospodo iz OKG, ne postoje dvostruki aršini. Postoje samo lopovske i poštene vlasti. Postoje odgovorne lokalne samouprave kojima je narod gazda i one koje osluškuju interese gospodara. Zbog toga ćemo od proljeća ukinuti dvostruke aršine pa će svaka vlast u Crnoj Gori biti poštena i narodna. I na sjeveru i na jugu, i na državnom i na lokalnom nivou," navode iz Demokrata.

Kazali su i da njihovu partiju optužuju za probleme koje su sami stvorili.

"Koliko je DPS spreman na manipulacije najbolje govori da u nedostatku argumenata optužujete nas za ono što ste sami napravili i ostavili kao probleme, na čijim rješavanjima moramo da trošimo dragocjeno vrijeme koje bi trebalo upotrebiti za zdravi razvoj i prosperitet ovih opština kojem smo bezrezervno posvećeni," dodaju iz Demokrata u Glavnom gradu.

Ostaje nejasno, smatraju, odakle u DPS-u "uporno crpe legitimitet da bilo koga kritikuju za partijsko zapošljavanje."

"Ako postoji zajedničko ime za korupciju, kriminal i partijsko zapošljavanje onda je to DPS," ističu.

Kada je u pitanju Upravna inspekcija, podsjetili su da DPS vlast u Pljevljima više od tri godine održava najvitalnije funkcije lokalne vlasti u v.d stanju. I ne samo to, napominju, na tim funkcijama postavljeni su kadrovi koji su pravosnažno osuđeni u aferi "Snimak". Ovakva zloupotreba instituta vršioca dužnosti, dodaju, nije zapamćena ni u pravnoj teoriji niti u praksi.

"A kada smo već kod Pljevalja ističemo da u ovom gradu i dalje traje velika akcija političkog čišćenja DPS-a. Ova do sada neviđena kampanja Demokrata iz dana u dan nailazi na sve veću podršku građana, pa je do danas podržana od čak 37 odsto Pljevljaka. Ovako čista i poštena priča koja je naročito prepoznata u Pljevljima očito nema gornjih granica, jer razbija maglu koju DPS sa svojim satelitima prosipa narodu više od tri decenije," zaključuju iz Demokrata.

Bonus video: