Nikolić: Građani da zahvale Spajiću što imaju predsjednika Skupštine koji ne čestita Dan nezavisnosti

"Nije daleko dan kada će građani dati svoj sud i o aktuelnoj političkoj većini i sve ih zajedno poslati onamo gdje su decenijama pripadali – na marginu političke scene", rekao je portparol DPS-a

13773 pregleda 36 reakcija 38 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Dan nezavisnosti, koji je juče u Crnoj Gori obilježen na impresivan način sa iskrenom i čistom emocijom kojom su građani pokazali svoj odnos prema jednom od najsvjetlijih datuma novije crnogorske istorije, pokazao je i politički sumrak u kojem se naša država nalazi, saopštio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

"Naime, dok su desetine hiljada građana na gradskim trgovima i ulicama proslavljali 21. maj predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić nije se udostojio ni da praznik čestita, čime je pokazao da i dalje ne prihvata nezavisnost države čiji je jedan od najviših državnih funkcionera", naveo je Nikolić.

Ipak, kako je kazao, građani nema potrebe da se ljute na Mandića, jer su on i njegova politika dobro poznati "i sa skromnom podrškom biračkog tijela bili su decenijama na margini političkih zbivanja u Crnoj Gori".

"Za ovakvo stanje građani treba da zahvale isključivo Milojku Spajiću koji je pristao da sopstveno dostojanstvo baci pod noge i uvede Mandića na velika vrata na političku scenu čime je omogućio da Crna Gora ima predsjednika Skupštine koji otvoreno ponižava građane na najveće državne praznike", rekao je Nikolić, te poručio:

"Ipak, nije daleko dan kada će građani dati svoj sud i o aktuelnoj političkoj većini i sve ih zajedno poslati onamo gdje su decenijama pripadali – na marginu političke scene. Jučerašnji dan je pokazao da taj dan ubrzo dolazi te da će već naredni Dan nezavisnosti Crna Gora dočekati sa državno odgovornom vlašću."

Bonus video: