Bojanić Lalović: DPS će podnijeti krivičnu prijavu protiv Mirjačića, MPNI da preispita rad ovakvih prosvjetnih radnika

"Nadamo se da će tužilaštvo ovoga puta uspjeti da prepozna biće krivičnog djela koje je počinio Mirjačić, i da neće žmuriti na bjelodani pokušaj da se povrijedi ugled države, kao što je to učinjeno u slučaju Marka Kovaćevića"

10096 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Bojanić Lalović, Foto: DPS
Bojanić Lalović, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijeće krivičnu prijavu protiv Milutina Mirjačića, direktora OŠ "Bajo Pivljanin", zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore, saopštila je danas Zoja Bojanić Lalović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Direktor jedne obrazovno-vaspitne ustanove, koji je javno državu u čijim institucijama je zaposlen, nazvao nepostojećom, najbolji je opis stanja u sistemu prosvjete od 2020. godine", istakla je Bojanić Lalović u saopštenju.

Mirjačić je juče u Podgorici na okupljanju građana u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će Crna Gora u Ujedinjenim nacijama (UN) podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, rekao da je došao da se obrati "predsjednicima Vlade i Republike jer državu ne priznaje".

"Nadam se da će referendum biti opet i pokazati da nas je više", kazao je Mirjačić.

Bojanić Lalović je dodala da je najmanje što očekuju od Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) jeste da pokrene postupak za smjenu Mirjačića, "ali i da preispita rad ovakvih prosvjetnih radnika u ustanovama koje obrazuju i vaspitavaju mlade i djecu i štete ugledu ove časne profesije".

"O nezavisnosti Crne Gore ništa dobro ne misli ni predsjednik Skupštine Andrija Mandić, jedini visoki državni zvaničnik koji ne čestita najznačajnije državne praznike, pa onda ne treba da čudi ni postupak direktora OŠ 'Bajo Pivljanin'. Nažalost, Mirjačić nije izuzetak, on je tipičan izdanak školske reforme 'oslobodilaca' i Vesne Bratić kao njihovog izvođača radova na terenu. Nadamo se da će tužilaštvo ovoga puta uspjeti da prepozna biće krivičnog djela koje je počinio Mirjačić, i da neće žmuriti na bjelodani pokušaj da se povrijedi ugled države, kao što je to učinjeno u slučaju Marka Kovaćevića. Jasno je da su u tom, i mnogim drugim slučajevima, svojim nečinjenjem, ohrabrili mnoge da se rugaju Crnoj Gori, u vjeri da neće snositi nikakve zakonske posljedice", kazala je Bojanić Lalović.

Bonus video: