Milačić: Glasanjem za Rezoluciju o Srebrenici, Vlada urušila ugled države i izdala veliki dio vlastitog naroda

Milačić je istakao da poziva sve činioce u okviru srpskog društveno-političkog korpusa da se odlučno odrede prema "ovom sramnom postupku Vlade Crne Gore kojim je nanešena ogromna šteta srpskom narodu u Crnoj Gori"

28971 pregleda 63 reakcija 63 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Glasanjem za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Vlada Crne Gore je urušila ugled naše države i otvoreno izdala veliki dio vlastitog naroda, saopštio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

"Ovaj čin predstavlja jednu od najsramnijih epizoda u modernoj političkoj istoriji Crne Gore. Svojim glasom, Vlada je pokazala potpuni nedostatak poštovanja prema velikom dijelu svojih gradjana ali, suštinski, i države Crne Gore, označivši početak dodatne polarizacije društva. Direktna odgovornost za sve posledice koje uslijede nakon ove odluke - što na unutrašnjem, što na regionalnom planu - leži na Vladi Crne Gore. Ovaj potez ne može i ne smije proći bez odgovarajuće reakcije srpskog naroda u Crnoj Gori", kazao je Milačić.

On je istakao da poziva sve činioce u okviru srpskog društveno-političkog korpusa da se odlučno odrede prema "ovom sramnom postupku Vlade Crne Gore kojim je nanešena ogromna šteta srpskom narodu u Crnoj Gori".

"Sada je trenutak da pokažemo jedinstvo i odbranimo elementarne vrijednosti, dostojanstvo i integritet", zaključio je Milačić.

Bonus video: