Dragaš: U rezoluciji nigdje ne piše da su Srbi genocidan narod, pojedinci uporno manipulišu osjetljivom temom

"Motiv je destabilizacija Vlade da bi se spriječilo dobijanje IBAR-a, kako bi onda opozicija ukazivala na nesposobnost Vlade i tražila nove izbore, gdje bi dominantne bile teme podjela", rekao je Dragaš

16672 pregleda 32 reakcija 27 komentar(a)
Foto: PES
Foto: PES

U rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o Srebrenici nigdje ne piše da su Srbi genocidan narod, što znači da pojedinci konstantno manipulišu ovom osjetljivom temom za unutrašnje političke potrebe i stranački rejting, rekao je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Tihomir Dragaš.

On je poručio da pojedinci nedostatak doprinosa i konstruktivnih ideja za brzi razvoj Crne Gore mijenjaju profitiranjem na ovim temama što je, kaže, degutantno.

"Svjedoci smo ovih metoda u prethodnih preko trideset godina. Oni koji danas omalažavaju amandmane Crne Gore, jednako su omalovažavali i dosadašnje uspjehe Vlade i parlamentarne većine na svim poljima u prethodnih šest mjeseci, uključujući uspjehe na poljima vladavine prava, ubrzanih EU integracija i unapređenja životnog standarda građana", rekao je Dragaš.

Dragaš navodi da iako Crna Gora ima obavezu poštovanja svih međunarodnih konvencija i sudova, određeni pojedinci pokušavaju da manipulacijama i izvrtanjem teza optuže Vladu Crne Gore da im crta genocidni žig.

"Optuživati Vladu Crne Gore, koja je jedina reagovala i amandmanima na UN rezoluciju o Srebrenicu precizirala individualnu odgovornost, a birati riječi prema onima koji nisu uradili ništa, govori o tome kakva je namjera u ovom slučaju. Motiv je destabilizacija Vlade da bi se spriječilo dobijanje IBAR-a, kako bi onda opozicija ukazivala na nesposobnost Vlade i tražila nove izbore, gdje bi dominantne bile teme podjela. Zajednički cilj je da oba pola koja se hrane ovim temama pokušaju sve, kako bi zaustavili razvoj naše zemlje i odložili članstvo Crne Gore u EU", zaključio je Dragaš.

Bonus video: