Kažanegra Stanišić izabrana za potpredsjednicu Demokrata

Ova odluka donešena je jednoglasno na sjednici Glavnog odbora partije

22481 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Dragana Kažanegra Stanišić izabrana je za potpredsjednicu Demokrata.

Ova odluka donešena je jednoglasno na sjednici Glavnog odbora partije.

Iz Demokrata su kazali da je Kažanegra Stanišić internacionalna sekretarka Foruma žena Demokratske Crne Gore i članica Glavnog odbora.

Po struci je ekonomistkinja, studije je završila u Beogradu, na Fakultetu za bankarstvo i finansije, a dugo godina je prepoznata kao aktivistkinja za zaštitu grad- hotela Svetog Stefana, kroz angažmane u civilnom društvu.

Takođe, druga je na izbornoj listi ,,Demokrate- Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! Đorđe Zenović” na lokalnim izborima u Budvi zakazanim za 26. maj gdje je, uz nosioca liste prepoznatljivo lice kampanje.

Kažanegra Stanišić je nakon izbora istakla da je počastvovana činjenicom da je upravo na Svetom Stefanu, mjestu za čiji se status, kao opšteg i državnog dobra, svakodnevno bori, izabrana za potpredsjednicu Demokratske Crne Gore, partije koja je i u Budvi i u Crnoj Gori, već deset godina model principijelnog i doslednog postupanja u odnosu sa svakim koalicionim partnerom i građaninom.

"Zbog čega i kao druga na listi u Budvi očekujem fantastičan rezultat izborne liste Demokrata, te da u Budvi bez nas neće biti moguće formirati vlast! A kao potpredsjednica Demokrata trudiću se da postupam časno, odgovorno i dostojanstveno, kako to samo crnogorska žena umije i zna, te da pružim maksimalan doprinos u ostvarivanju programskih ciljeva i načela na kojima počiva Demokratska Crna Gora”, rekla je Kažanegra Stanišić.

Na sjednici su, kao predlozi Foruma žena Demokratske Crne Gore, za nove članice Predsjedništva partije imenovane iz reda žena i to funkcionerka Demokrata Jovana Mijović, Sandra Radević, generalna sekretarka Foruma žena Demokrata, Ilda Škrijelj, potpredsjednica Foruma žena Demokrata, kao i Branka Vukojičić, portparolka Foruma žena Demokrata, čime Glavni odbor dokazuje posvećenost Partije povećanju broja žena na ključnim mjestima odlučivanja u Partiji i zemlji.

Na sjednici Glavnog odbora za člana Predsjedništva Partije izabran je i Velizar Kaluđerović, dugogodišnji funkcioner Demokratske Crne Gore, dok je za predsjednika Demokratskog savjeta izabran Milivoje Zarubica.

Bonus video: