Vujičić: Planovi će se falsifikovati i poslije izbora

"Kako izgleda prostor u Rafailovićima i u centru Budve izgledaće na cijelom potezu od Avale do Rafailovića. Navedeni nosioci izbornih lista spremni su da falsifikovanjem planova za 3-4 godine totalno unište šansu građanima Budve za održivi razvoj"

3055 pregleda 2 komentar(a)
Vujičić, Foto: PR Centar
Vujičić, Foto: PR Centar

Nosilac izborne liste "Dr Vujičić Božidar- Za stvarne promjene", Božidar Vujičić ocijenio je da je kampanja pokazala da će nosioci lista Nikola Milović, Đorđe Zenović, Nikola Jovanović, Mladen Mikijelj, Blažo Rađenović, Petar Odžić, za sada i Predrag Zenović nastaviti sa falsifikovanjem DUP-a Budva Centar i DUP-a Bečići, pozivajući se na stručno uputstvo ministra Branimira Gvozdenovića, koje je apsolutno neobavezujuće.

"Navedeni nosioci lista ne žele da postupe po Odluci o usvajanju prostorno urbanističkog plana, kojom je određeno da moratorijum na navedene planove važi do usvajanja PUP, koji se još uvijek izrađuje. Nosioci lista pokazuju vrlo jasno da ih ne intereuje interes građana, već moćnih pojedinaca, da bi im izašli u susret spremni su da falsifikuju istekle , nezakonite i planove za koje je Odlukom o izradi PUP određen moratorium.Izgradnjom u zahvatu DUP-a Budva centar i DUP-a Bečići usporava se maksimalno izrada PUP, koji je od ogromnog značaja za budući razvoj grada. Uvođenjem moratorijuma ubrzalo bi se usvajanje PUP”, naglasio je Vujičić.

Ralevićevim planovima, kako je dodao, predviđa se izgradnja višespratnica od Avale do Rafailovića.

"Kako izgleda prostor u Rafailovićima i u centru Budve izgledaće na cijelom potezu od Avale do Rafailovića. Navedeni nosioci izbornih lista spremni su da falsifikovanjem planova za 3-4 godine totalno unište šansu građanima Budve za održivi razvoj.U kakvom gradu i kakvoj državi živimo najbolje pokazuje i ova kampanja, bez ijednog obrazloženja od strane navedenih nosilaca listi isti namjeravaju da falsifikuju planove, odnosno samo se gospodina Jovanović pozvao na stručno upustvo iz 2014. godine, koje je ministar Gvozdenović uputio opštini, kojim se tumači jedna odredba zakona koji više ne važi, da planovi važe do usvajanja novih”, naglasio je Vujičić.

Navodi da drugi nosioci lista nisu se pozvali ni na stručno uputstvo, znajući da je uputstvo neobavezujuće.

"Nijedan nosilac liste nije ni pokušao da ospori činjenice na koje sam ja ukazivao, zbog kojih se mora podhitno prestati sa izdavanjem dokumentacije za izgradnju u zahvatu navedenih planova, na sledeće činjenice, da je plan prestao da važi nakon isteka perioda važenja na koji je usvojen, da su usvojeni suprotno zakonu za šta postoje rješenja urbanističkog inspektora i da u Vladi postoji važeća Odluka o usvajanju PUP opštine Budva, kojom je određen moratorijum na planove do usvajanja PUP. Predizborna kampanja pokazala je i da nosioci lista, koji imaju funkcionere u Vladi, ne namjeravaju da pozovu svoje funkcionere u Vladi CG da ponište Sporazum o prenosu akcija iz 1997. godine.

Sporazumom su akcije “Budvanske rivijere“ nezakonito prenijete na Vladu umjesto na Opštinu Budva, čiji su građani uložili imovinu vrijednu 100 miliona eura u Budvansku rivijeru.Pozivam razočarane simpatizere političkih partija, koje su vršile vlast u predhodnom periodu da podrže listu DR VUJIČIĆ BOŽIDAR ZA STVARNE PROMJENE da zaokruže broj 9, odnosno da lično mene podrža da ih zastupam u Skupštini, jer sam se dokazao kao jedini istinski borac za javni interes, za što ću se zalagati i ubuduće”, zaključio je Vujičić.

Bonus video: