Klub odbornika Demokrata Glavnog grada: Prepucavanje oko cijene vode u potpunoj je režiji DPS-a

"Građanima Podgorice je jasno da je ovo politikanska igrarija oko ovako važnog pitanja, kakvo je poskupljenje vode, koja je svojstvena DPS-u i zato će ih još jače i snažnije kazniti na narednim lokalnim izborima", zaključeno je u saopštenju.
9 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 27.07.2017. 13:39h

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada saopštio je da su "aktuelna dešavanja i tobožnje prepucavanje u DPS-u oko povećanja cijene vode u potpunoj režiji upravo ove partije i u svrhu kupljenja političkih poena pred proljećne lokalne izbore iduće godine u Glavnom gradu."

"Čim su iz Vodovoda najavili poskupljenje vode jedan od prvih koji se oglasio bio je Predsjednik Skupštine i jedini odbornik SD-a, sa najavom da neće podržati poskupljenje vode. Upravo je ovo i jedan od razloga zašto se ušlo u priču o poskupljenju vode, jer kako se izbori bliže, DPS-u je potrebno da SD što više glumi opoziciju, kako bi prevarili po kojeg nezadovoljnog građanina Podgorice i time obezbijedili cenzus na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici. Iz Vodovoda su jasno saopštavali, maltene ultimativno, namjeru da što prije voda u Podgorici poskupi, a onda se javlja ,,dobri’’, 24 sata ,,dostupni’’ Gradonačelnik da saopšti kako su se u vlasti u Glavnom gradu međusobno dogovoril da budu ,,dobri’’ i ne predlože poskupljenje vode. I taman kada su građani odahnuli da neće biti novog nameta, opet iz Vodovoda vapiju za poskupljenjem, direktno polemišući sa ,,dobrim’’ Gradonačelnikom koji ne da poskupljenje, stvarajući lažnu sliku kako u DPS-u može biti sukobljenih stavova", navodi se u saopštenju.

Klub odbornika Demokrata Glavnog grada navodi da je ovo "klasično politikanstvo posledica toga da Vodovodom upravlja grupacija u podgoričkom DPS-u, za koju je sve izvjesnije da neće iz njenih redova biti nosilac liste DPS-a u Podgorici, pa ona može predlagati i ovakva osjetljiva rješenja kao što je poskupljenje vode u situaciji kada siromaštvo sve jače kuca na vrata građana i Podgorice i Crne Gore."

"A "dobri" Migo ne da, pa ne da, poskupljenje vode, ali samo iz jednog jedinog razloga, jer je sve izvjesnije da će njegova grupacija u podgoričkom DPS-u dati nosioca liste na sledećim lokalnim izborima, pa da se na taj način ne zamjere građanima, iako bi je itekako rado poskupio da bi se time omogućilo još po koje partijsko zapošljavanje. Kako je pitanje cijene vode veoma važno za građane Podgorice značajno je ukazati da je priča o poskupljenju vode započeta prilikom rasprave o Izvještaju o radu Vodovod i kanalizacija doo za 2016. godinu. U tom izvještaju stoji da su gubici na mreži oko 50%, nenaplaćena potraživanja 11,3 miliona, troškovi bruto zarada i naknada 5,9 miliona, a da je broj zaposlenih 561. Naročito je važno da građani znaju podatak da je evropski standard da na hiljadu priključaka ide od 4-7 zaposlenih, a da je u Podgorici taj broj preko 14 zaposlenih na hiljadu priključaka. Građanima Podgorice je jasno da je ovo politikanska igrarija oko ovako važnog pitanja, kakvo je poskupljenje vode, koja je svojstvena DPS-u i zato će ih još jače i snažnije kazniti na narednim lokalnim izborima", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: