Kovačević ne isključuje razgovore s Jovanovićem, Dokić kaže da "Budva naš grad" neće samo sa DPS-om i NSD-om

"Svaka destabilizacija uvela bi DPS u neku vrstu igre da razmišlja o vlasti", rekao je Kovačević

93291 pregleda 56 reakcija 56 komentar(a)
Kovačević i Dokić, Foto: TV Vijesti
Kovačević i Dokić, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 26.05.2024. 22:48h

Funkcioner Nove srpske demokratije (NSD) Marko Kovačević, saopštio je večeras da ne isključuje mogućnost razgovora s nosiocem liste "Budva naš grad" Nikolom Jovanovićem o formiranju vlasti u Budvi.

"Bile su zaoštrene tenzije kad se desio rascjep (u partiji). Ali, svaka destabilizacija uvela bi DPS u neku vrstu igre da razmišlja o vlasti. Stav naše koalicije je po tom pitanju jasan. Sve smo spremni da uradimo da se to ne desi. Sve ćemo uraditi da to toga ne dođe, a u tom smislu i razgovorati sa svim subjektima. Ko god drži DPS od vlasti, razgovaraćemo s njim", poručio je Kovačević u emisiji na TV Vijesti.

Međutim, Davor Dokić iz liste "Budva naš grad" saopštio je da oni ne žele da razgovaraju s koalicijom "Za budućnost Budve", već samo s dijelom njenih konstituenata.

"Razgovaraćemo kad se naprave odbornički klubovi, samo s dijelom njih (iz koalicije 'Za budućnost Budve'). Razgovaraćemo s (Milanom) Kneževićem (Demokratska narodna partija) i SNP-om (Socijalistička narodna partija), nećemo s njima (Novom srpskom demokratijom). Možemo da napravimo vlast s Demokratama, Urom (Građanski pokret URA), SDP-om (Socijaldemokratska partija)", naveo je.

Kovačević je rekao da su najave liste "Budva naš grad" možda prebrzo rečene, nakon što je Jovanović kazao nakon proglašenja pobjede da neće kreirati vlast sa listom "Za budućnost Budve", koju predvodi Mladen Mikijelj.

"Mi smo protiv DPS-a, to jasno crta situaciju. Ove najave su možda i prebrzo rečene. Na toj listi (Budva naš grad, prim. aut) je veliki broj protivnika DPS-a i neće dozvoliti povratak DPS-a na vlast u ovom gradu", rekao je Kovačević.

On je rekao da je vrijeme pred njima i da imaju mogućnosti da formiraju vlast.

"Neki su vjerovatno nezadovoljni u odnosu na očekivanja koja su imali. Vrijeme je pred nama", poručio je.

Dokić je na kraju emisije rekao kako očekuju da lista "Budva naš grad" bude ključni igrač u novoj vlasti u Budvi.

"Raspoloženi smo da razgovaramo, rekao sam osim sa DPS-om i Novom srpskom demokratijom. Sa svima ostalima razgovaramo i mislim da smo blizu dogovora".

Kovačević je rekao da je najbolje voditi računa o tome šta su građani Budve glasali na izborima i formirati vlast u skladu sa time.

Bonus video: