DPS o izborima u Budvi: Naš uspjeh je veći ako se zna da je NSD doživjela krah

"U samostalnom nastupu u Budvi osvojili smo 2.230 glasova, čime smo značajno unaprijedili rezultat u odnosu na parlamentarne izbore, kada smo isti broj glasova osvojili u koaliciji sa SD, LP i DUA"

7390 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Lokalni izbori održani u Budvi još jednom su potvrdili da je Demokratska partija socijalista (DPS) u ovom trenutku ubjedljivo najjača politička partija u Crnoj Gori, saopšteno je danas iz DPS.

"To je dokaz kvaliteta našeg programa, kadrovske ponude i apsolutne privrženosti progresivnim i građanskim idejama. Zbog toga smo u obavezi javno da zahvalimo građanima Budve, jer su i pored brojnih pritisaka, funkcionerske kampanje i zloupotreba lokalnih i državnih resursa, prepoznali stručnost i dobru namjeru liste 'Budva može bolje' na čelu sa profesorom Nikolom Milovićem. Naš uspjeh je veći ako se zna da je dosadašnja vladajuća Nova srpska demokratija (NSD) doživjela krah, iako su, baš kao i njihov beogradski mentor na nedavnom nastupu u Ujedinjenim acijama (UN), pad sa 12 na četiri odbornika pokušali da predstave kao veliku istorijsku pobjedu", ističe se u saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da su njihovi protivnici "razočarani činjenicom da, iako nekoliko godina u opoziciji, Demokratska partija socijalista i dalje predstavlja jedinu partiju koja može da obezbijedi stabilnosti prilikom formiranja vlasti, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou".

"U samostalnom nastupu u Budvi osvojili smo 2.230 glasova, čime smo značajno unaprijedili rezultat u odnosu na parlamentarne izbore, kada smo isti broj glasova osvojili u koaliciji sa SD, LP i DUA. Potvrdili smo da naša politika ima kičmu i karakter. I zato, sviđalo se to nekima ili ne, stabilne i funkcionalne vlasti u Budvi ne može biti bez Demokratske partije socijalista", zaključuje se u saopštenju DPS.

Opštinska izborna komisija na jutros održanoj sjednici usvojila je izvještaj o preliminarnim rezultatima vanrednih lokalnih izbora koji su juče održani u Budvi.

Prema tim rezultatima listu "DPS - Budva može bolje - prof. dr Nikola Milović" glasalo je 2.228 birača ili 19,94 odsto (sedam mandata).

Bonus video: