Mašković: (Ne)glasanje Pokreta za Podgoricu za izvještaj Injac pokazuje da većina u Glavnom gradu više ne postoji

"U glasanju nismo učestvovali zbog nekolegijalnosti Pokreta Evropa sad, odnosno straha da će, kada opozicija bude prisutna u punom sastavu, zajedno sa njihovim bivšim kolegama oboriti usvajanje izvještaja. Svakako, jasno je da je ovo kraj ove vladajuće većine"

5350 pregleda 4 komentar(a)
Mašković na jednoj od ranijih konferencija za medije, Foto: SD
Mašković na jednoj od ranijih konferencija za medije, Foto: SD

Današnje (ne)glasanje Pokreta za Podgoricu za izvještaj o radu gradonačelnice Olivere Injac za 2023. godinu jasno pokazuje da parlamentarna većina u Glavnom gradu više ne postoji, saopštio je predsjednik kluba Socijaldemokrata (SD) i Liberalne partije (LP) u podgoričkoj Skupštini Miloš Mašković.

On je istakao da će opozicija, kao što su i najavili, ukoliko Injac ne podnese ostavku, podnijeti inicijativu za razrješenje gradonačelnice, i da su čvrsto uvjereni da će to biti "kraj agonije kroz koju Podgorica prolazi".

"U glasanju nismo učestvovali zbog nekolegijalnosti Pokreta Evropa sad, odnosno straha da će, kada opozicija bude prisutna u punom sastavu, zajedno sa njihovim bivšim kolegama oboriti usvajanje izvještaja. Svakako, jasno je da je ovo kraj ove vladajuće većine", zaključio je Mašković.

Bonus video: