Nimanbegu izabran za predsjednika Opštine Ulcinj: Navodno bačen suzavac, nestanak struje, dolazila i policija

Lidera Force je izabralo 20 odbornika nove većine u Skupštini opštine (SO) Ulcinj nakon što je njih 20 smijenilo Omera Bajraktarija iz Građanskog pokreta URA

110073 pregleda 89 reakcija 40 komentar(a)
Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Nimanbegu, Foto: Boris Pejović

Lider Force Genci Nimanebgu novi je predsjednik Opštine Ulcinj.

Njega je izabralo 20 odbornika nove većine u Skupštini opštine (SO) Ulcinj nakon što je njih 20 smijenilo Omera Bajraktarija iz Građanskog pokreta URA.

Rasprava o smjeni Bajraktarija počela je juče u 18 časova, a nakon nekoliko sati neko je navodno bacio suzavac u salu. Nakon toga je nestala i struja, odbornici su napustili salu SO, a stigli su i policija i ambulantna kola.

Niko nije povrijeđen.

Iz policije koja je uzela izjave od odbornika nijesu se zvanično oglasili.

Nakon što je struja došla, sjednica je nastavljena.

Rukovodilac osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, Denis Zvrko kazao je sinoć "Vijestima" da službenici policije utvrđuju da li je u sali SO bačen suzavac, biber sprej ili neka druga supstanca.

On je Vijestima potvrdio da je povodom incidenta tužilaštvo pokrenulo izviđaj.

"Tužilaštvo je dalo nalog policiji da prikupi obavještenja od svih lica koja su bila u sali, da izuzmu snimke sa video nadzora u sali SO ako ih ima ali i od TV ekipa koje su snimale sjednice", kazao je Zvrko "Vijestima".

Bajraktari je smijenjen glasovima nove većine koju čine Forca Demokratska partija, Demokratski savez, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD) i Bošnjačka stranka (BS).

On je otkazao za danas najavljenu konferenciju za medije u svom kabinetu.

Bonus video: