Živković: U strukturama vlasti postoje subjekti koji djeluju antievropski, parlamentarna većina ne može uvesti CG u EU

"Danijel Živković je, zahvaljujući na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija, istakao da DPS ostaje na liniji politika koje štite savremene tekovine crnogorskog društva, a koje se temelji na evropskom sistemu vrijednosti i koje su u funkciji daljeg napretka Crne Gore ka članstvu u EU"

5899 pregleda 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: DPS
Sa sastanka, Foto: DPS

U strukturama vlasti postoje subjekti koji djeluju na antievropskoj platformi, a aktuelna parlamentarna većina ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju (EU).

To je na sastanku sa predsjednikom Odbora spoljnih poslova u njemačkom Bundestagu Mihaelom Rotom saopštio predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

"Danijel Živković je, zahvaljujući na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija, istakao da DPS ostaje na liniji politika koje štite savremene tekovine crnogorskog društva, a koje se temelji na evropskom sistemu vrijednosti i koje su u funkciji daljeg napretka Crne Gore ka članstvu u EU. U tom pravcu, upoznao je sa aktivnostima DPS, u okviru toga i sa sprovedenim neposrednim unutarpartijskim izborima, i dodao da će dalji angažman DPS biti usmjeren na politike koje imaju za cilj dalji ekonomski, demokratski i društveni razvoj Crne Gore, ali i odbranu njenog građanskog bića i evropskog puta", navodi se u saopštenju.

"Potpredsjednik DPS-a i predsjednik Odbora za evropske integracije Ivan Vuković je, osvrnuvši se na regionalni i geopolitički kontekst koji karakterišu retrogradne nacionalističke politike, istakao da Crna Gora ima istorijsku šansu da postane prva sljedeća članica EU ukoliko uspješno savlada buduće izazove. U tom kontekstu je zahvalio Njemačkoj na odnosu koji ima prema Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori. Predsjednik Odbora spoljnih poslova u njemačkom Bundestagu Mihael Rot je razmjenio stavove o poziciji ljevičarskih partija u Evropi i regionu, i pozdravio politike DPS-a koje su opredjeljene evropskom sistemu vrijednosti, što potvrđuje odnos prema članstvu u NATO i zalaganje za usklađenost sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: