Ibrahimović se zahvalio Bajeru jer je Njemačka bila jedan od podnosilaca Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Ibrahimović je poručio da sva istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je za više od 80 odsto građana krajnje opredjeljenje Crne Gore članstvo u Evropskoj uniji (EU)

5493 pregleda 9 komentar(a)
Bajer i Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka
Bajer i Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović zahvalio poslaniku Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u njemačkom parlamentu Peteru Bajeru zato što je Njemačka bila jedan od podnosilaca Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN).

Iz BS je saopšteno da je Ibrahimović razgovarao danas u Podgorici sa Bajerom.

"Ibrahimović i Bajer su razgovarali o odnosima između dvije države, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori. Ibrahimović se Bajeru zahvalio na konstantnoj pomoći koju SR Njemačka pruža Crnoj Gori na putu evropskih integracija i usvajanja evropskih vrijednosti", piše u saopštenjU BS.

Ibrahimović je poručio da sva istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je za više od 80 odsto građana krajnje opredjeljenje Crne Gore članstvo u Evropskoj uniji (EU).

"To je jedan od prioriteta u politici Bošnjačke stranke. Evropski put Crne Gore nema alternativu i siguran sam da će Crna Gora uskoro dobiti Izvještaj o ispunjenju privremenih mjerila (IBAR) i na taj način biti još bliža članstvu u EU, na zadovoljstvo građana Crne Gore", rekao je Ibrahimović.

Iz BS su rekli da se Bajer zahvalio toj stranci na partnerskoj saradnji u okviru Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu, kao i na konstantnoj podršci putu Crne Gore ka EU.

Bonus video: