Neslaganja Stijepovića i Vučelića: Ko će voditi DPS u lokalne izbore?

Vučelićevo insistiranje o povećanju cijene vode, i Stijepovićevo stopiranje te inicijative, možda su uvod u promjene u DPS-u
109 pregleda 7 komentar(a)
Vladan Vučelić, Slavoljub Stijepović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vladan Vučelić, Slavoljub Stijepović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.07.2017. 05:32h

Izjava direktora Vodovoda i kanalizacije Vladana Vučelića da je odluka da voda ne poskupi pogrešna, može biti znak da u vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista može doći do promjene u gradskom rukovodstvu pred izbore u Podgorici iduće godine.

To je „Vijestima” potvrdilo nekoliko izvora, objasnivši da je u stvari u toku borba za poziciju glavnog predvodnika DPS-a na sljedećim izborima, jer je Vučelić i šef gradskog DPS-a.

Iz Glavnog grada je prije tri dana saopšteno da su u dogovoru sa menadžmentom Vodovoda i kanalizacije odlučili da voda ne poskupi.

Navedeno je da je Glavni grad uvažavajući sve stručne, tehničke i ekonomske pokazatelje sadržane u predlogu za povećanje tarifa, kroz pažljivo sagledavanje svih parametara, zaključio da nisu iscrpljene sve mogućnosti u traženju modela za obezbjeđivanje finansijskih sredstava koje bi stvorile neophodne pretpostavke za dalje investicije u širenju vodovodne i kanalizacione mreže i održavanje postojeće, kako taj teret ne bi direktno pao na građane.

Vučelić je sa druge strane naveo da su “medijski istupi pojedinih opozicionih odbornika, bazirani na neznanju, demagogiji i politikanstvu,uticali da voda ne poskupi.

Šef podgoričkog DPS-a Vučelić, prema tvrdnjama više izvora „Vijesti” i dalje ima podršku u Podgorici.

Predsjednik te partije Milo Đukanović najavio je da bi ta partija sa novim ljudima mogla da izađe na crtu opoziciji u podgoričkom izbornom nadmetanju.

Upravo tu najavu, kako su naveli sagovornici „Vijesti”, pojedini funkcineri DPS-a su protumačili kao mogućnost da preuzmu poziciju od Vučelića.

Vučelić je u intervjuu “Vijestima” prije mjesec kazao da u podgoričkom odboru planiraju profesionalizaciju određenih radnih mjesta.

“Neophodno je da na čelnim mjestima samog odbora Glavnog grada, radi potpune posvećenosti partijskom radu, profesionalizujemo određene funkcije. Da li će to biti funkcija predsjednika ili neka druga funkcija, odluku ćemo donijeti u narednim mjesecima”, kazao je Vučelić. On je istakao da kroz tako postavljen način rada mogu značajno unaprijediti poziciju DPS-a.

Vučelić je kazao da bi se svako iz DPS-a povukao sa neke pozicije, ako bi to dovelo do bolje pozicije za partiju.

Voda nekima u uši ulazi

Iz Socijademokratske partije Crne Gore (SDP) predsjedniku Kluba odbornika DPS-a Momčilu Vujoševiću poručili da se mane njihove partije.

"Mislili smo da se vi iz DPS-a stidite vaših dostignuća u Budvi, gdje su kriminalne grupe iz vaše partije otele stotine miliona građanima, a ne da vam Budva služi za primjer bilo čega. Gospodine Vujoševiću, kad raščistimo vaš kriminal u Budvi i voda će doći na dnevni red. Brinite za to što je u podgoričkom DPS-u izgleda voda počela da ulazi u uši”, poručila je odbornica SDP Jadranka Vojinović.

Bonus video: