PES: Vlada da prihvati Milovićevu ostavku

"Gospodinu Miloviću se zahvaljujemo na radu i doprinosu koji je dao u izbornim kampanjama kao funkcioner PES-a"

26752 pregleda 74 reakcija 74 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Nakon zahtjeva ministra pravde Andreja Milovića da predsjednik Vlade Milojko Spajić uputi predlog Skupštini za njegovu smjenu, pozivamo aktuelnu Vladu da prihvati ostavku gospodina Milovića, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

"Podsjećamo sa su nadležni organi pokreta donijeli jednoglasnu odluku o isključenju nakon što je gospodin Milović u kontinuitetu zastupao stavove koji nisu usaglašeni sa partijom, pa je na kraju ovakav scenario sasvim očekivan i realan. Odluke koje se odnose na ekstradicione postupke, zastupanje politika koje nisu bliske partiji koja ga je kandidovala za člana Vlade, neki su od postupaka koji su uticali na status gospodina Milovića u PES-u", navodi se u saopštenju.

Iz PES-a su istakli da su Milović i službenici Ministarstva pravde nakon što je isključen Milović iz partije, "posvećeno radili na izradi IBAR zakona, dok je resorni ministar u ključnoj sedmici boravio u višednevnoj posjeti SAD-u, što nije uticalo na rad i doprinos odgovornih službenika ministarstva pravde".

"Gospodinu Miloviću se zahvaljujemo na radu i doprinosu koji je dao u izbornim kampanjama kao funkcioner PES-a", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: