Čarapić: Povući ću se iz pregovora kako bih olakšao eventualno postizanje dogovora između PES-a i Pokreta za Podgoricu

"Smatram da treba ohladiti glave i finiširati dogovor tako da je on prihvatljiv i za jednu i za drugu stranu"

30259 pregleda 61 reakcija 44 komentar(a)
Čarapić dolazi na današnji sastanak, Foto: Aljoša Turović
Čarapić dolazi na današnji sastanak, Foto: Aljoša Turović

Današnji sastanak Pokreta Evropa sad (PES) i Pokreta za Podgoricu pošao je u pogrešnom pravcu što je posljedica zamora, ali i želje da se do rješenja situacije dođe što prije, saopštio je šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad (PES) u Skupštini Crne Gore i predsjednik kluba odbornika te partije u Skupštini Glavnog grada Vasilije Čarapić.

"Međutim, smatram da treba ohladiti glave i finiširati dogovor tako da je on prihvatljiv i za jednu i za drugu stranu. Ja ću se lično povući iz daljih pregovora kako bih olakšao eventualno postizanje dogovora između PES-a i Pokreta za Podgoricu jer držim da takav dogovor može biti u interesu građana Podgorice", napisao je Čarapić na društvenoj mreži Iks.

Sastanak predstavnika PES-a i Pokreta za Podgoricu koji čine nekadašnji odbornici te partije održan je danas u Skupštini Glavnog grada.

Predstavnici ostalih konstituenata vlasti su na sastanku vladajuće većine u lokalnom parlamentu odžanom 11. juna zatražili od PES-a i Pokreta za Podgoricu da do ponedjeljka naprave dogovor o rješavanju krize u Glavnom gradu ili da saopšte da se ide na vanredne lokalne izbore.

Odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić je nakon sastanka rekla da je sastanak prekinut zbog raznih uvreda, a da dogovor nije postignut.

Iz Kluba odbornika PES Podgorica su nakon toga saopštili da pitaju Pokret za Podgoricu: "Šta želite od PES-a da vi ne bi išli prema DPS-u?".

Bonus video: