Milatović: Vrlo je važno da Crna Gora bude aktivna u inicijativama koje se tiču mira

Milatović učestvuje na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se održava u Burgenštoku

9619 pregleda 2 komentar(a)
Milatović na samitu, Foto: Reuters
Milatović na samitu, Foto: Reuters

Vrlo je važno da Crna Gora bude aktivna u multilateralnim platformama, pogotovo u onim inicijativama koje se tiču mira, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Iz Kancelarija za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore je saopšteno da Milatović učestvuje na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se danas i sjutra održava u Burgenštoku.

U saopštenju se dodaje da Samit okuplja brojne svjetske lidere, a pored Milatovića na samitu za Ukrajinu učestvuju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, francuski predsjednik Emanuel Makron, njemački kancelar Olaf Šolc i potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kamala Haris.

"Danas je veoma važan dan i u Švajcarskoj se okupilo preko sto svjetskih lidera uključujući potpredsjednicu SAD-a Kamalu Haris, predsjednika Makrona, kancelara Šolca, brojni lideri iz Latinske Amerike, Azije, Evropе i Afrike u cilju pronalaženja rješenja za trajni mir u Ukrajini. Važno je da je Crna Gora danas ovdje, znate da od početka rata u Ukrajini, ruske agresije na Ukrajinu, Crna Gora je stala uz Ukrajinu i smatramo da uz to što smo dobar susjed u regionu Zapadnog Balkana, što smo kao NATO članica i najnaprednija zemlja kandidat za članstvo u EU, vrlo je važno da Crna Gora bude aktivna u multilateralnim platformama, pogotovo u onim inicijativama koje se tiču mira i Crna Gora u tom smislu zaista i danas ovdje igra aktivnu i konstruktivnu ulogu”, kazao je Milatović.

Bonus video: