Đukanović savjetovao poslanike

Đukanović u zgradi Skupštine održao konsultacije sa poslanicima DPS-a
51 pregleda 20 komentar(a)
Milo Đukanović, Branimir Gvozdenović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Branimir Gvozdenović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2017. 05:27h

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore danas će raspravljati o ukidanju imuniteta poslanicima Demokratskog fronta (DF), a predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je u parlamentu juče imao konsultacije sa poslanicima vladajuće partije.

Đukanović je juče boravio u zgradi parlamenta uoči sjednice posvećene premijerskom satu, a prema informacijama "Vijesti", u okviru redovnih konsultacija sa stranačkim kolegama razgovarao je i o današnjoj sjednici odbora.

Administrativni odbor razmatraće danas zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv četiri poslanika Demokratskog fronta, jer su na sjednici parlamenta u februaru napali kolege iz DPS-a.

Zahtjev Tužilaštva se odnosi na poslanike Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Marinu Jočić i bivšeg potpredsjednika parlamenta Branka Radulovića. Oni se sumnjiče za nasilničko ponašanje u holu Skupštine Crne Gore u februaru.

U zahtjevu tužioca Romine Vlahović, između ostalog, navodi se da su poslanici DF-a djelovali kao grupa i drsko i besprizorno se ponašali prema kolegama.

Navodi se i da su time "ugrozili spokojstvo i izazvali uznemirenost oštećenih".

Poslanici Fronta su nakon odluke o ukidanju poslaničkog imuniteta Andriji Mandiću i Kneževiću ušli u zgradu parlamenta i vrijeđali, psovali i fizički napadali poslanike vladajuće koalicije. Oni su kolege iz parlamenta tada, između ostalog, nazivali "ološima, kukavicama i plagijatorima", a i pored reakcije skupštinskog obezbjeđenja, poslanici DPS-a Miodrag Bobo Radunović i Marta Šćepanović bili su udareni.

Predstavnici Fronta će na današnjoj sjednici poslaničkog kluba odlučiti hoće li prisustovati sjednici odbora.

Bonus video: