Subotić: Rješenje je plod odluke Spajića i njegovog tima da sasluša glas građana i sačuva nosioca zdravstvenog turizma

Poslanik PES-a je rekao da su najveći resurs i najveće bogatstvo Instituta Igalo upravo njegovi ljudi, struka i znanje

6539 pregleda 2 komentar(a)
Subotić, Foto: Pokret Evropa sad
Subotić, Foto: Pokret Evropa sad

Pronalaženje rješenja za Institut Igalo postavili smo kao prvi prioritet saradnje Novske Liste i Pokreta Evropa sad (PES) i srećan sam što smo svega nakon godinu dana na pragu deblokade računa, isplate zarada radnicima i realizacije plana spasavanja koji će stabilizovati Institut, vratiti mu stari sjaj i učiniti ga ponovo jednim od najvažnijih resursa grada Herceg Novog, saopštio je danas Jovan Subotić, poslanik PES-a.

"Iznađeno rješenje plod je čvrste odluke premijera Milojka Spajića i njegovog tima da sasluša glas građana Herceg Novog i cijele Crne Gore i sačuva nosioca zdravstvenog turizma u državi. Plod višemjesečnog rada više ministarstava, detaljnih analiza i pregovora doveli su do rješenja koje je početak izgradnje stabilnog i održivog sistema za koji Institut Igalo i ovih dana pokazuje da je sposoban. Uprkos svim problemima, zaposleni u Institutu nisu dozvolili da ijedan pacijent ili bilo koji gost osjete težinu situacije, već su marljivo radili i vjerovali da će ovaj dan doći", istakao je Subotić u saopštenju.

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare premijera Milojka Spajića i vlasnika "Vila Oliva" Žarka Rakčevića saopšteno je da će Vlada zajedno sa najvećim manjinskim akcionarom Instituta Igalo "Vila Oliva" riješiti problem deblokade računa Instituta od 7,3 miliona, tako što će po pola učestvovati u tom poslu.

Subotić je dodao da su najveći resurs i najveće bogatstvo Instituta Igalo upravo njegovi ljudi, struka i znanje.

"Uvjeren sam da ćemo kroz plan spasavanja i plan restrukturiranja stvoriti uslove da ti ljudi nikada više ne strahuju za lične dohotke, a da će struka i znanje doći do punog izražaja dodatnim ulaganjima države i modernizacijom ponuđenih usluga. Pozdravljam i sve napore koji su uloženi ovih dana ali i prethodnih mjeseci u poboljšanje situacije u Bolnici Meljine, kao i promptno razrješenje problematike u Domu Zdravlja početkom godine. Više je nego očigledno da je situacija sa zdravstvenim sistemom u Herceg Novom stavljena visoko na listi prioriteta 44. Vlade. Borba za Institut ali i za Bolnicu se nastavlja. Siguran sam da će od sada biti mnogo uspješnija kada znamo da je put oporavka u oba slučaja trasiran", poručio je Subotić.

Bonus video: