Ivanović: Članice EU pohvalile napredak Crne Gore

Iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da je tokom sastanka u Luksemburgu ponovljena snažna privrženost evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i spremnost zemalja članica da nastave da pružaju i političku i ekspertsku podršku državama kandidatima na njihovom putu ka punopravnom članstvu

5612 pregleda 7 komentar(a)
Foto: MVP
Foto: MVP

Članice Evropske unije (EU) pohvalile su napredak Crne Gore na evropskom putu u prethodnom periodu, kazao je šef crnogorske diplomatije Filip Ivanović, nakon sastanka Savjeta za vanjske poslove EU, kome su prisustvovali i ministri sa Zapadnog Balkana.

Iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da je tokom sastanka u Luksemburgu ponovljena snažna privrženost evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i spremnost zemalja članica da nastave da pružaju i političku i ekspertsku podršku državama kandidatima na njihovom putu ka punopravnom članstvu.

„Članice EU pohvalile su izuzetan napredak koji je ostvarila Crna Gora u prethodnom periodu, što je potvđeno i kroz pozitivan Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 (IBAR)“, rekao je Ivanović nakon sastanka.

Filip Ivanović FAC
foto: MVP

On je kazao da mu je posebno drago što države članice Unije dijele entuzijazam i zadovoljstvo Crne Gore zbog Međuvladine konferencije koja će biti održana u srijedu u Briselu.

„Crna Gora će nastaviti da, jednako posvećeno, radi na ispunjenju cilja – da postane prva naredna članica EU“, poručio je Ivanović.

Tokom boravka u Luksemburgu, Ivanović će učestvovati i na prijemu koji će za učesnike Savjeta za vanjske poslove (FAC) i Savjeta za opšte poslove (GAC), organizovati Veliki vojvoda Anri od Luksemburga.

Bonus video: