SNP: Svi lokalni putevi u Plužinama urađeni u skladu sa pravilima i procedurama

Činjenica je, kako su kazali, da putevi koji se kontinurano koriste i upotrebljavaju, a konstantno su izloženi uticaju snjegova i leda, vremenom habaju i na njima se stvaraju oštećenja
109 pregleda 1 komentar(a)
SNP logo, Foto: SNP
SNP logo, Foto: SNP
Ažurirano: 05.07.2018. 14:05h

Svi lokalni putevi u opštini Plužine su urađeni u skladu sa propisanim pravilima i procedurama što je u više navrata i konstatovano od strane nadležnih organa koji su angažovani da utvrde potencijalne nepravilnosti tokom asfaltiranja ovih puteva, poručili su iz odbora Socijalističke narodne partije (SNP) u Plužinama.

Novica Gogić, predsjednik OO Demokrata Plužine ranije ove sedmice kazao je da putna infrastruktura polako postaje gorući problem Pive.

"U vezi saopštenja Demokrata o putevima u Pivi, ne možemo da ne primjetimo da je puno napisano, a malo šta rečeno. Prvo se moramo zapitati da li potpisnici ovih redova žive još u devedesetim godinama 20. vijeka kada je u Pivi bilo asfaltirano manje od pedesetak kilometara lokalnih puteva, ili u 21. vijeku u kome je asfaltirano više od 200 kilometara lokalnih puteva. Smatramo da je unapređenje putne infrastrukture do nivoa da svi mjesni centri i gotovo sva sela u Pivi imaju asflatni put izuzetno značajno i bitno. Svi lokalni putevi u opštini Plužine su urađeni u skladu sa propisanim pravilima i procedurama što je u više navrata i konstatovano od strane nadležnih organa koji su angažovani da utvrde potencijalne nepravilnosti tokom asfaltiranja ovih puteva", poručuju iz SNP-a u Plužinama.

Činjenica je, kako su kazali, da putevi koji se kontinurano koriste i upotrebljavaju, a konstantno su izloženi uticaju snjegova i leda, vremenom habaju i na njima se stvaraju oštećenja. Takođe, dodaju, činjenica je i to da koncesionari prekoračenjem osovinskih opterećenja nanose velike štete na lokalnim putevima.

"S obzirom da su Demokrate tek započele svoju političku karijeru nisu upućeni da je Opština Plužine, godinama isticala problem koji ima od neodgovornog odnosa koncesionara koji prekoračenjem osovinskih opterećenja oštećuju asfaltne zastore i nanose veliku štetu lokalnoj putnoj infrastrukturi. U više navrata je apelovala na Upravu za šume da utiču na koncesionare kako bi poveli računa o osovinskim opterećenjima ali su zahtjevi ostali bez odgovora. Lokalna uprava je u okviru svojih nadležnosti kontinuirano vršila opravku i održavanje puteva i to će nastaviti i u narednom periodu", navode iz SNP-a.

Za rešavanje problem puta u Gornji Breznima, ističu, opština Plužine je preduzela sve mjere kako bi uticala na izvođače radova, odnosno investitore na trafostanici u Gornjim Breznima, da štetu koju naprave prilikom izgradnje ovog objekta i saniraju, o čemu postoje zapisnici sa sastanaka predstavnika Lokalne uprave, mještana i investitora. Kako investitori do sada nisu ispoštovali dogovorenu sanaciju puta, napominju iz SNP-a, Opština će, nakon iscrpljivanja svih modaliteta mirnog riješavanja problema, kroz nadležne institucije tražiti rješenje za nadoknadu štete koja je pričinjena.

"Tendenciozni navodi da se putevi asfaltiraju pred izbore, govore nam o neiskustvu Demokrata u poznavanju rada i funkcionisanja Lokalnih samouprava i javnosti pokazuju elementarno nepoznavanje zakonskih normi i procedura. Ni metar puta nikad nije asflatiran pred bilo koji izborni proces u Plužinama. Putevi se asfaltiraju tokom godine nakon donošenja Skupštinskih odluka o asfaltiranju lokalnih puteva i sprovedenog procesa javnih nabavki u skladu sa zakonom. Demokrate kao novi, mladi politički subjekt, tekstovima ovog tipa pokušavaju da nipodoštavaju do sada urađeno u Plužinama. Na taj način unaprijed nam daju do znanja da ne žele da budu konstruktivna opozicija, koja će kvalitetnim predlozima doprinijeti unapređenju uslova života građanima Plužina već pokazuju lice sujetne i razočarane, ubjedljivim porazom na prethodnim izborima političke partije", zaključuju iz odbora SNP u Plužinama.

Bonus video: