Tahirović: Rožajci izmanipulisani na izborima

Iako je BS osvojila apsolutnu vlast na majskim izborima, sada su, tvrdi predsjednik rožajskog odbora Demokrata, pod pritiskom sa državnog nivoa prinuđeni da vlast dijele sa koalicionim partnerima
82 pregleda 1 komentar(a)
Senad Tahirović, Foto: Demokratska Crna Gora
Senad Tahirović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 07.07.2018. 12:15h

Koalicija koja je u najavi ovih dana u Rožajama i koju bi trebalo da čine partije sa državnog nivoa (DPS, BS i SD) samo govori u prilog da su građani Rožaja na upravo završenim lokalnim izborima izmanipulisani i dovedeni u tešku zabludu, smatra predsjednik odbora Demokratske Crne Gore u Rožajama, Senad Tahirović.

Iako je Bošnjačka stranka osvojila apsolutnu vlast na majskim izborima, sada su, tvrdi on, pod pritiskom sa državnog nivoa prinuđeni da vlast dijele sa koalicionim partnerima.

"Licitacija i podjela funkcija uveliko traje, što samo dokazuje da im je lični i partijski interes na prvom mjestu i da smo postali klasično partokratsko društvo u kome je javni interes izgubio svaki smisao. Dok se tako tajno dijele funkcije od strane klasičnih političkih mešetara u međuvremenu Rožaje postaje sablasno pusto. Ljudi odlaze glavom bez obzira u potrazi za mjestima gdje će pronaći parče neba dostojnog za život običnog čovjeka. Rožaje u ovim julskim danima više liči na pustinju Gobi nego na grad koji je godinama unazad u ovom periodu bio prepun vedrih i nasmijanih ljudi. Sada toga više nema", kaže Tahirović.

Ostala su, kako je rekao, samo lica građana zabrinutih za svoju egzistenciju i život u ovakvim uslovima.

"Ovakav razvoj situacije je još jedna gorka pilula i opomena rožajskim građanima da na nekim narednim izborima pametnije biraju i daju šansu nekim novim licima, koja nikada neće njihov glas i podršku na ovako grub način zloupotrijebiti, već će raditi uvijek u korist grada i građana, a ne ličnih i partijskih interesa političkih mešetara, profitera i kameleona. Ako znamo činjenicu da je već za vrijeme prethodne vlasti znatno uvećan broj zapošljenih u lokalnoj administraciji i da smo kao posljedicu toga imali i imamo i sada kašnjenje isplate ličnih dohodaka i ogroman deficit u opštinskom budžetu, biće interesantno vidjeti kako će se razvijati situacija povodom podjele funkcija i zadovoljavanju apetita svih konstituenata u budućoj vlasti", zaključio je Tahirović.

Bonus video: