Demokrate: Odlučni smo u namjeri da Pljevlja učinimo boljim mjestom za život

"Demokrate će i dalje nastaviti da obilaze pljevaljska domaćinstva, kako bi saznali koji su to sve problemi koji opterećuju žitelje Pljevalja i ponudili rješenja za iste, jer su promjene neophodne, i više nema vremena za čekanje"
81 pregleda 1 komentar(a)
Demokrate Pljevlja, Foto: Demokrate
Demokrate Pljevlja, Foto: Demokrate
Ažurirano: 23.07.2017. 11:14h

Mlade Demokrate zajedno sa predsjednikom Aleksom Bečićem, generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem i rukovodstvom pljevaljskih Demokrata i dalje obilaze domaćinstva u Pljevljima.

"U borbi protiv uništitelja pljevaljske opštine nema predaha ni uzmaka, zato mlade Demokrate, zajedno sa predsjednikom Aleksom Bečićem, generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem i rukovodstvom pljevaljskih Demokrata i dalje obilaze domaćinstva u Pljevljima. Obilazeći svaki pedalj pljevaljske opštine, predsjednik Bečić se upoznao i sa Mitrom Ostojićem, mještaninom sela Đurđevića Tara. Do kuće ovog domaćina vodi izuzetno loš makadamski put. Ono što je najneophodnije ovom kraju jeste uređenje puteva koji, zbog uspona na strmim stranama kanjona riijeke Tare moraju biti asfaltirani da bi se mogli koristiti", saopštile su Demokrate.

U saopštenju se dodaje da je prilikom posjete, predsjednik Bečić zatekao domaćina kako već priprema ogrijev za oštre i teške zime u ovom selu, "kada se desi da su danima pojedine kuće odsječene zbog sniježnih nameta."

"Dok je razgovarao sa domaćinom i pažljivo slušao njegove savjete, nestalo je struje, što je česta pojava u ovim krajevima. Zbog unikatnog mosta na Tari i prelijepog krajolika, turizam je razvojna šansa ovog dijela opštine Pljevlja. Ali, osim nekoliko porodica koji u blizini mosta pružaju usluge raftinga, prenoćišta, domaće hrane, potencijali Đurđevića Tare nijesu iskorišeni u dovoljnoj mjeri. Jedan od najljepših mostova nad najdubljim kanjonom u Evropi kroz koji protiče "suza Evrope" mora mnogo bolje i ozbiljnije da se iskoristi u turističke svrhe. Tako bi i brojna domaćinstva ovog kraja mogla prosperirati. Demokrate su odlučne u namjeri da ovu opštinu učine boljim mjestom za život, zato će i dalje nastaviti da obilaze pljevaljska domaćinstva, kako bi saznali koji su to sve problemi koji opterećuju žitelje Pljevalja i ponudili rješenja za iste, jer su promjene neophodne, i više nema vremena za čekanje", navodi se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: