URA Podgorica: Ukoliko DPS nastavi sa ovakvim „napretkom“, vratiće nas u praistoriju

U pokretu URA podsjećaju da „vladajući funkcioneri istinu koriste isključivo po potrebi“, ali da će „srećom, djela DPS-a živjeti vječno, jer takvi zločini nikada ne zastarijevaju“
61 pregleda 14 komentar(a)
URA Podgorica, Foto: URA
URA Podgorica, Foto: URA
Ažurirano: 22.07.2017. 10:10h

Iako je svima poznato da se nepotpisana saopštenja DPS-a, koja obiluju nadrealizmom, crnim humorom i lošom satirom, shvataju jednako ozbiljno koliko i ironične reference iz „Alan forda“, izvodi se logičan zaključak da morate biti posebno licemjerni, ali i duboko opterećeni sopstvenim nedjelima, kako bi za svoje greške i propuste krivili druge, dok vam se svaki započeti posao raspada, baš kao i partijske kriminalne organizacije koje čekaju zasluženu robiju, kazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA, kao odgovor na jučerašnje saopštenje DPS-a.

U podgoričkom odboru pokreta URA juče su kritikovali propuste rukovodećih lica u Upravi lokalnih javnih prihoda, zbog kojih je skoro 500 građana Glavnog grada pisalo žalbe i o svom trošku pribavljalo potrebnu dokumentaciju, praveći ogromne gužve i redove u toj gradskoj instituciji drugu godinu zaredom, dok su u podgoričkom DPS-u kazali da je „sve rađeno po zakonu“, optužujući podgoričke odbornike Građanskog pokreta URA za „neprofesionalnost“.

U pokretu URA podsjećaju da „vladajući funkcioneri istinu koriste isključivo po potrebi“, ali da će „srećom, djela DPS-a živjeti vječno, jer takvi zločini nikada ne zastarijevaju“.

„Dok god naša stručnost i znanje nisu po volji i kriterijumima Vaše partije, nećemo imati razloga za brigu. A rezultati Vašeg rada su, nažalost, poznati svima: kako građanima, tako i Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT). Uprkos tome što ste podgorički budžet, sa skoro 90 miliona iz 2009. godine, nadaleko čuvenom „stručnošću i znanjem“ do danas prepolovili i doveli do deficita od skoro 10 miliona eura, što ste toliko osiromašili građane Podgorice - da im se godišnje mora dijeliti preko 2 miliona eura socijale, što ste sve vrijedne lokacije i resurse podijelili svojim prijateljima-tajkunima, nalazite dovoljno smjelosti da za svoje lopovluke prozivate nas, koji ćemo Vas vrlo brzo poslati u političku prošlost, za koju ste davno prispjeli“, ukazali su u podgoričkom odboru pokreta URA.

U podgoričkom odboru URA podsjećaju i na političke i pravne presedane koje DPS decenijama čini, jer „u demokratijama, gradonačelnik koji ošteti svoj grad ide u zatvor, a kod nas - u ambasadore“.

„Svaki mogući segment lokalne uprave se politizovali, obesmislili i podredili svojim ličnim interesima, zapošljavajući na hiljade partijskih kadrova i praveći budžetske „crne rupe“, koje danas krpite podizanjem nameta, poreza i taksi, na račun svih građana Podgorice. Industriju ste uništili, pokrali i rasprodali, a radnike poslali na put preživljavanja, kako bi zadovoljili svoj parazitski karakter. Međutim, sve ima svoj kraj, a Vaš se konačno bliži“, zaključili su u podgoričkom pokretu URA.

Bonus video: