Vuković poručio NSD-u: Potcjenjujete inteligenciju Srba u Crnoj Gori

"Nacija, vjera, jezik bitna su pitanja i za Mitra Vukovića i za mnoge građane u Demokratama, ali mi njih nećemo profanisati i sigurno ih nećemo iznositi na političko tržište i nuditi ih kao rješenja za svakodnevne probleme građana"
78 pregleda 15 komentar(a)
Mitar Vuković, Foto: Demokrate
Mitar Vuković, Foto: Demokrate
Ažurirano: 21.07.2017. 17:11h

Član Glavnog odbora Demokrata Mitar Vuković poručio je Novoj srpskoj demokratiji da će rezultati nove kotorske vlasti biti još bolji, jer su tDemokrate to i obećale i da će to i dalje predstavljati građanima, pa makar u Novoj srpskoj demokratiji postali još profesionalniji Srbi nego što su danas.

"Gospodo iz kotorske NSD, nema povratka DPS-a na vlast u Kotoru, pa makar nas napadali po 3 puta na dan, a blizu ste te učestalosti. Prekjuče Đukanović, juče Đukanovićeve zor-delije, a danas vi. I vi stvarno mislite da možete nečim opravdati vaše ničim izazvane napade na Demokrate dok naš kreativni tim razbija DPS u svakom zaseoku u pljevaljskoj opštini? Mislite da udarom na nacionalna osjećanja građana Crne Gore možete očkunjiti koji glas nama i pripisati ga vama? Vi stvarno potcjenjujete inteligenciju Srba u Crnoj Gori. Vi stvarno mislite da je dovoljno reći da ste vi Srbi, a da drugi nisu pravi Srbi, pa da vam cijeli jedan narod pokloni povjerenje? I da onda na tom talasu proglasite sebe za "najjaču opozicionu partiju", da uživate u privilegijama i beneficijama još koju deceniju, a da se narod koji, kobajagi, zastupate ne pomjeri u ostvarivanju svojih prava ni za jotu. Da vam Mitar Vuković još jednom kaže: eto vam ga i srećan vam bio svaki glas koji bih dobio samo zato što sam Srbin", saopštio je Vuković.

Vuković je dodao da taj jeftini trik ne prolazi ni kod onih koji su rođeni u vrijeme posljednjeg popisa.

"Mitar Vuković ili bilo ko iz Demokrata nikad nije napao opozicione kolege, osim što smo odgovorili na svaki peti napad. I to radi vašeg dobra, čisto da vas upozorimo da vas politika pijačarenja sa nacionalnim osjećanjima vodi ka nestanku sa političke scene. Nekima neće tesko pasti - misle, valjda, kako se na jahti svaka muka lakše preboli. Mislite malo, ipak, i na obične građane, vaše glasače, časne opozicione birače. Zato, dok ste na vrijeme, bar stvorite sliku u javnosti da posljednjim potezima koje vučete ne radite za Mila. Bar toliko da pređete cenzus. Kad smo kod nepomenika, Milo reče juče da smo prikriveni četnici, danas vi da mrzimo Srbe. Zato vas molim, kad već u DPS-u i NSD-u dogovorite termin sinhronizovanog napada na nas, usaglasite još makar i to šta smo. Samo vi nastavite da bistrite vjersku politiku sa nivoa kotorskih mjesnih zajednica dok se cijele države i narodi kroz decenije o jadu zabaviše da to riješe, ali nemojte misliti da građani ne znaju da povod za vaše atake sigurno nije flajer Demokrata - osnovni motiv za vaše sve češće žaoke prema nama krije se u vašoj politici koja je postala neprihvatljiva za veliki broj ljudi koji u vama ne vidi želju za promjenama i ozbiljnost poteza koji će tu želju da sprovedu u djelo. I onda smo vam mi krivi što se veliki broj nekadašnjih vaših glasača svakodnevno učlanjuje u Demokrate", navodi se u saopštenju Vukovića.

Vuković dodaje da NSD potraži krivicu u sebi.

"Nacija, vjera, jezik bitna su pitanja i za Mitra Vukovića i za mnoge građane u Demokratama, ali mi njih nećemo profanisati i sigurno ih nećemo iznositi na političko tržište i nuditi ih kao rješenja za svakodnevne probleme građana. Jer to nisu. Politika "kad god nemaš odgovor, ti crkvu ili jezik iz rukava izvuci" nije politika, već pokušaj mazanja očiju građanima, koji je unaprijed osuđen na neuspjeh. To nije politika, već nedostatak politike. I to za nas nije prihvatljivo. I sigurni budite da nema toga iz Nove koji može Mitru Vukoviću udariti pečat na potvrdu da je ovakav ili onakav Srbin. Ko ste vi, gospodo iz depeša "Vikiliksa" da nekome izdajete sertifikat za srpstvo? Mnogo ste pretjerali i vratite se u brazdu. I još nešto: rezultati nove kotorske vlasti će biti još bolji, jer smo to i obećali, a mi ćemo to i dalje predstavljati građanima, pa makar vi postali još profesionalniji Srbi nego što ste danas. Iako vam neće biti to lako", kazao je Vuković.

Bonus video: