NSD Kotor: Demokrate u kontinuitetu pokazuju animozitet prema srpskom narodu, Crkvi i jeziku

" Nova srpska demokratija, za razliku od Demokrata, precizno je određena po svim pitanjima, a to što smo Srbi, što govorimo srpskim jezikom i što pripadamo SPC, ni najmanje nam nije smetnja da ostvarujemo odlične rezultate u radu kotorske lokalne samouprave, kako žele da nam spočitaju iz DCG"
66 pregleda 5 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.07.2017. 14:17h

Predsjednik kotorskog odbora Nove srpske demokratije (OO NSD Kotor) Vladimir Potpara kazao je da predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić nema snage da se suprotstavi "kreativnom timu'' koji namjerno remeti odnose unutar koalicione vlasti."

"Nakon "marketinškog'" poteza Demokrata koji je imao za cilj da stvori lažnu sliku o njihovom uspješnom solo nastupu po pitanju rezultata lokalne uprave u Kotoru, prinuđeni smo da demantujemo ove neistine. Imamo saznanje da je ovaj sebični potez proizvod takozvanog ,,kreativnog tima'' Demokrata, kojim se htio minimizirati zajednički rad i rezultati koalicije u Kotoru. Radi se o, blago rečeno, nekorektnom odnosu prema koalicionim partnerima koji su, uzgred, u pomenutim rezultatima imali mnogo više udjela od Demokrata. Nažalost, gradonačelnik Jokić kao da nema snage da se suprotstavi ,,kreativnom timu'' koji namjerno remeti odnose unutar koalicione vlasti. NSD ne može ostati nijem na ovakvu političku podlost i demagogiju ,,kreativnog tima'', i ovaj potez ocjenjujemo kao klasičnu prevaru birača i čin koji samo ide na korist DPS-u, jer se na ovaj način vrši opstrukcija koalicione vlasti u Kotoru. Da je Demokratama uopšte stalo do rušenja DPS-a oni bi istakli uspješnu saradnju koalicije koja treba da posluži kao matrica u svim crnogorskim opštinama u kojima je na vlast DPS sa satelitima", kazao je Potpara.

On je dodao da DF, kao i ostali konstituenti lokalne vlasti, svoje uspjehe dijele sa ostalim partijama, a kritike na račun bilo koje članice vlasti "prihvatamo kao da su upućene svima nama."

"Smatrajući da je to pošteno i korektno ophođenje prema ostalim učesnicima u kotorskoj vlasti, Demokratski front, kao dominantan faktor u njoj, dao je veliki doprinos dobrim međupartijskim odnosima koji očigledno ne idu u korist Demokratama pa su se odlučili za prevaru koju oni zovu politički marketing. Na kraju, ne možemo preskočiti činjenicu da Demokrate u kontinuitetu pokazuju animozitet prema srpskom narodu, Crkvi, jeziku, a sve zamaskirano pričom kako su identitetska pitanja smetnja, što mogu izjaviti samo oni koji, na zaprepašćenje čitave Crne Gore, nemaju hrabrosti da kažu kojim jezikom govore i u koju Crkvu idu. Nova srpska demokratija, za razliku od Demokrata, precizno je određena po svim pitanjima, a to što smo Srbi, što govorimo srpskim jezikom i što pripadamo SPC, ni najmanje nam nije smetnja da ostvarujemo odlične rezultate u radu kotorske lokalne samouprave, kako žele da nam spočitaju iz DCG. U svakom slučaju, primili smo k znanju ravnodušnost, nezainteresovanost, pa donekle i prezrenje koje Demokrate pokazuju prema srpskom narodu, njegovim simbolima i institucijama", kazao je Potpara.

Bonus video: