IO Demosa: Kandidatura Lekića za predsjednika CG je za nas novost

"Posebno nas iznenađuje to da se odjednom plasira ovakva priča, podsjećamo od anonimusa u stranci, kada je na svim organima koji su zasijedali jako podržana ideja bojkota svih izbora dok se ne ostvare uslovi za fer i pošteno učestvovanje", navodi se u saopštenju
97 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 20.07.2017. 13:57h

Kandidatuta predsjednika Demosa Miodraga Lekića na izborima za predsjednika Crne Gore je novost za Izvršni odbor ove partije, navodi se u saopštenju.

Izvršni odbor Demosa reagovao je na današnju izjavu članice Predsjedništva Demosa Lucije Đurašković u kojoj ona navodi da je Lekić prirodni kandidat za predsjednika Crne Gore.

"Fascinantna je medijska agresivnost Lucije Đurašković u poslednjih desetak dana. Ovo posebno očarava kada se pogleda istorija njenih medijskih nastupa u ime Demosa, posebno OO Demosa u Budvi. Da li je ovo pozicioniranje usled nemoći i otkrivenog nerada u matičnom odboru, ili želja da svoja nepočinstva u lokalnoj vlasti u Budvi zakamuflira kroz izjave o stvarima koje je politički prevazilaze. Podsjećamo gospođu Đurašković da je ona u Demosu, pa čak i u svom matičnom odboru bezimeni član, jer neko ko nije u stanju da dovede u dvije godine postojanja tri člana, nego potjera svojim neradom i ostale članove opštinskog odbora ne može se smatrati ozbiljnom. Zabrinjava činjenica da se ozbiljne ideje, do sada nikada izražene i od strane nikoga podržane, iznose baš iz njenih usta. Izvršni odbor nije opstruirao ničiju kandidaturu, a sama kandidatura gospodina Lekića za Predsjednika Crne Gore, odnosno njeno najavljivanje od strane Lucije Đurašković, je za nas novost. Kao dio rukovodstva stranke zaduženog za izvršno-političko djelovanje, saopštavamo da je kandidatura predsjednika Demosa na izborima za Predsjednika Crne Gore za nas novitet", navodi se saopštenju.

IO navodi da ih iznenađuje ovakva priča kada je podržana ideja bojkota svih izbora dok se ne ostvare uslovi za fer i pošteno učestvovanje

"Posebno nas iznenađuje to da se odjednom plasira ovakva priča, podsjećamo od anonimusa u stranci, kada je na svim organima koji su zasijedali jako podržana ideja bojkota svih izbora dok se ne ostvare uslovi za fer i pošteno učestvovanje. Podsjećamo i kreatore saopštenja koje potpisuje Đurašković da je ovo zajednički stav opozicije, a kako to vole da kažu, i jedina nit koja veže opoziciju trenutno. Što se tiče besprizornih napada na predsjednika Izvršnog odbora Demosa Gorana Danilovića od strane nekoga ko je anoniman u stranci, pa čak i u svom matičnom odboru, i onih koji svoj politički eros doživljavaju izgovaranjem gnusnih laži, kratko saopštavamo da je degutantno oglašavanje onih koji svojim djelovanjem čine više štete Demosu o ljudima koji su stvarali Demos. Naročito smatramo da to ne smije da radi neko ko ne služi na čast Demosu, jer svojim angažmanom u lokalnoj vlasti u Budvi, zapošljavanjem po principu svojstvenom DPS-u, ruži sliku o našoj stranci i dovodi Demos na političku marginu", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: