Vujošević: Demokrate i URA u panici, pa se okreću planu razvoja Podgorice

" Da je sve što urade – pogrešno, a sve što kažu – netačno, najbolje im je potvrdio upravo njihov koalicioni partner kada je reako da Demokarte „puno pričaju a malo rade“ i da su skoncentrisani na, kako je precizirao „gluposti“
3 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 18.05.2018. 11:42h

Predsjednik Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada Momčilo Vujošević rekao je da se Demokrate i URA u panici da prikriju promašenost soptvenih ideja okreću Strateškom planu razvoja Podgorice.

On je reagovao na jučerašnju izjavu iz koalicije Za 21. vijek u kojoj je rečeno da je glavni grad završio samo trećinu planiranih projekata.

Kada o nerealnim i neispunjenim projektima priča kreator zoološkog vrta u Podgorici, Zdenka Popović, onda je to, da iskoristimo njen rječnik, skandalozno i neprihvatljivo. Nakon što je obećala građanima Podgorice ovaj projekat kome svi razvijeni gradovi koji ga imaju, traže alternativu i humanije postupanje, Popovićeva je skočila na tramvaj i oputovala u preostalih deset opština u kojima su obećali milijardu eura. Da je Zdenka Popović Djeda Mraz, mnogo bi bilo. Ovo je samo dio bajki koje koalicija URA-Demokrate zove predizbornim obećanjima, koje je javnost ismijala", rekao je Vujošević.

On je dodao da u panici da prikriju promašenost soptvenih ideja, URA-Demokrate se okreću Strateškom planu razvoja Podgorice.

"Popović koja je od parčeta vlasti u tri opštine, opet koristeći njen rječnik, „pomahnitala“ i u namjeri da ih sačuva, pribjegla je najprizemnijim neistinama ne bi li prikrila poražavajuću činjenicu da jedino što znaju da rade je da se svađaju oko upravnih odbora i proslava tužnih dana crnogorske istorije. Da je sve što urade – pogrešno, a sve što kažu – netačno, najbolje im je potvrdio upravo njihov koalicioni partner kada je reako da Demokarte „puno pričaju a malo rade“ i da su skoncentrisani na, kako je precizirao „gluposti“. Logično tome, slijedi da sve „gluposti“ koje ne realizuju u opštinama u kojima vrše vlast, nude drugima, jer, jedno je kad se obećava a drugo kad mora da se radi. Kada govorio o transparentnosti, zašto ne navede primjer za makar jednu od predizbornih bajki iz kojih sredstava će da ih realizuje? Jer od animacije do realizacije dug je put, a Popovićeva je pokazala kroz vast u tri opštine da oni ne da nemaju sredstva, nego ni kapacitete da ih realizuju. Kada pominje škole, vrtiće, dom starih, neka kaže jedno od toga što je ralizovano u Budvi, Kotoru i Herceg Novom. Ne može, jer nemaju kad da rade od prepucavanja ko će u koji upravni odbor. Ne samo što ne prave nove, nego devastiraju i postojeće, fokusirajući se na naplatu komunalija i prepisivanje projekata, sve to u pauzama plasiranja najnižih uvreda na sve u Crno Gori što nije za URA-Demokrate, počevši od građana, preko medija, pozicije i opozicije. Opet da upotrijebimo rječnik Popovićeve, to je, „sramno, mizerno i bezosjećajno“! Kada govori o odgovornosti, zašto ne pomene da su bježali od naroda nakon predsjedničkih izbora, iza leđa upirući prstom jedni u druge na pitanje ko je kriv. Ili makar osjeća li se neko elementarno odgovorni za niz poraza na izborima gdje su najavljivali velike pobjede. Očekujemo još jednu bježaniju i 28. maja kada budu ubjedljivo poraženi u svim opštinama, za šta će opet okriviti - narod", zaključio je Vujošević.

Bonus video: