Marković: Vlasti u Beranama ne smeta da ima dobru saradnju sa Vladom

Marković i Šćekić na sastanku su ponovili apsolutnu saglasnost sa odlukom Vlade da sjedište Više medicinske škole ostane u Beranama
54 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2017. 11:49h

Opština Berane je spremna na saradnju sa Vladom i ima podršku Vlade za razliku od nekih opština u kojima je opozicija na vlasti koje saradnju ne žele, kazao je premijer Duško Marković.

On je danas u Beranama razgovarao sa predsjednikom Opštine Dragoslavom Šćekićem.

Kako je saopšteno iz Vlade i Marković i Šćekić izrazili su zadovoljstvo sastankom ističući potrebu i važnost saradnje u realizaciji projekata čiji su ciljevi razvoj Sjevernog regiona i podizanje životnog standarda i kvaliteta života.

"Premijer je informisao rukovodstvo Opštine Berane sa strateškim prioritetima Vlade koji se odnose na razvoj sjevera naše zemlje rekavši da je Sjeverni region prioritet Vlade. Predsjadnik Marković je u tom kontekstu podsjetio sagovornike da je ovogodišnjim kapitalnim budžetom predviđeno 220 miliona za Sjeverni region i da se na ovaj dio Crne Gore odnosi više infrastrukturnih projekata. Premijer je ponovio ocjenu da Sjeverni region Crne Gore ima veliku šansu za razvoj i dodao da sve opštine sjevera imaju i podršku Vlade i podršku premijera lično", saopšteno je iz Vlade.

Šćekić je, kako se dodaje, zahvalio Markoviću i Vladi na dosadašnjoj saradnji rekavši da je Berane posjetilo više ministara i da je saradnja sa Vladom već donijela pozitivne rezultate i stvorila dobru osnovu za unapređenje saradnje.

Šćekić je informisao Markovića o slučajevima sporog odziva pojedinih segmenata državne administracije na zahtjeve lokalne uprave što usporava realizaciju projekata i predstavlja biznis barijere.

"Mi smo kao lokalna uprava mnogo usporeni i izgubili smo ogromno vrijeme. Potrebna nam je Vaša pomoć", rekao je Šćekić.

Tokom sastanka razmotrene su brojne konkretne teme među kojima lokalna infrastruktura, posebno put ka Rujištima, projekti minihidrocentrale na Gradskom vodovodu, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže i završetak sportske dvorane.

Marković i Šćekić na sastanku su ponovili apsolutnu saglasnost sa odlukom Vlade da sjedište Više medicinske škole ostane u Beranama.

"Premijer je na tu temu rekao da je Vlada donijela odluku za koju je ovlašćena uvjerena da je ostanak Više medicinske škole u Beranama u interesu i ovog grada i Sjevernog regiona", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Galerija

Bonus video: