Šefica kotorske URA kritikovala Demokrate: Drsko prisvajate rezultate svih nas

OO Demokrata nije reagovao na poziv da se sastanu, tvrdi šefica OO URA
175 pregleda 33 komentar(a)
Ljiljana Popović Moškov, Foto: URA
Ljiljana Popović Moškov, Foto: URA
Ažurirano: 16.07.2017. 07:23h

Predsjednica kotorske URA i potpredsjednica Opštine Ljiljana Popović-Moškov optužila je Demokrate za nepoštovanje prema koalicionim partnerima u tom gradu.

Razlog za ljutnju URA je reklamni dodatak na četiri strane koje su dan ranije objavile Demokratske, a u kome se nabrajaju pozitivni učinci nove kotorske vlasti koju predvodi gradonačelnik Vladimir Jokić (Demokrate).

Popović-Moškov se tim povodom obratila predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću.

“Pored izražene volje da razumijem Vaš postupak, nije jasna namjera Vaših marketing stručnjaka da, u ovo vrijeme i na ovakav način, rade reklamnu kampanju u Kotoru kada su lokalni izbori daleko za nama,

a još je manje jasna Vaša namjera da zajednički postignute rezultate u Opštini Kotor pripišete isključivo Vašoj stranci. Takvu vrstu prljavog marketinga nismo mogli da pronađemo ni u najžešćim periodima vladavine DPS-a, koji je, ipak, na suptilniji i kulturniji način umio da kaže: 'Država - to smo mi'. Međutim, direktno samoreklamiranje u kome se poštena kotorska vlast poistovjećuje sa likom g. Vladimira Jokića i gdje se svi postignuti rezultati pripisuju isključivo Demokratama, a građani pozivaju da ih glasaju, prevazilazi mjeru dobrog ukusa i predstavlja najgrublji način zloupotrebe izvršne vlasti i manipulacije”, stoji u pismu koje je juče Popović-Moškov uputila Bečiću, a u koje su “Vijesti” imale uvid.

Kritike na isti račun su na adresu Demokrata uputili dan ranije i iz koalicionog Demokratskog fronta.

Popović-Moškov je od lidera Demokrata zatražila objašnjenja “vezana za odgovornost i svrhu samoreklamiranja”, ističući da ih nije dobila od čelnika OO Demokrata u Kotoru niti su oni reagovali na njen poziv da se sastanu.

“Ukoliko ste zaboravili, podsjećamo Vas da vlast u Kotoru čini koalicija ravnopravnih konstituenata bez koje Demokrate ne bi mogle imate predsjednika Opštine. Jokić je izabran glasovima DF-a, SDP-a i URA, uz manjinsku podršku SNP-a. Sve ove partije čine izvršnu vlast i njihovi kadrovi su više nego zaslužni za postignute rezultate, koje Vi nepristojno prisvajate. Toga ste i sami svjesni, pa još više čudi nivo iskazane drskosti i nepoštovanja prema koalicionim partnerima”, stoji u pismu.

Popović-Moškov je izrazila nadu da će Bečić “pronaći način da amortizuje štetu prouzrokovanu izjednačavanjem Opštine Kotor i Demokratske Crne Gore, pa tako sačuva ukupno povjerenje građana koje nam je ukazano na prethodnim lokalnim izborima, jer bi sve ostalo ugrozilo funkcionisanje koalicione vlasti u Kotoru.”

Bonus video: