DF: Vilson namjerno prikriva identitet ubice i psihopate Saše Sinđelića

Iz DF-a tvrde da su na sve, kako navode, laži, podmetanja i montaže Đukanovićevog tužioca Milivoja Katnića odgovorili dokumentima - „crno na bijelo“
67 pregleda 52 komentar(a)
DF pres, napuštanje Skupštine, Foto: Filip Roganović
DF pres, napuštanje Skupštine, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.07.2017. 17:16h

Demokratski front (DF) će u narednim danima, u opširnom podnesku, informisati Senat Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o tome da su primili lažne izjave, suprotne međunarodnim zvaničnim dokumentima, rekli su iz tog političkog saveza.

Izvršni potpredsjednik Atlantskog savjeta, Dejmon Vilson, pred članovima Odbora za oružane snage američkog Senata kazao je da su Ruska vojna obavještajna služba i njeni saradnici direktno umiješani u organizovanje pokušanog državnog udara čiji je cilj bio da se postavi vlada koja je prijateljska Moskvi i omete put Crne Gore u NATO.

Pred Odborom je u četvrtak održano saslušanje o pokušaju državnog udara u Crnoj Gori, a osim Vilsona govorili su i ambasador u SAD-u, Nebojša Kaluđerović, Januš Bugajski iz Centra za analizu evropske politike i Lisa Sojer Stamp iz Centra za strateške i međunarodne studije

Iz DF-a tvrde da su na sve, kako navode, laži, podmetanja i montaže Đukanovićevog tužioca Milivoja Katnića odgovorili dokumentima - „crno na bijelo“.

„Naš sledeći zadatak je da ta dokumenta podijelimo sa međunarodnom zajednicom, prije svega zbog istine i pravde“, navodi se u reagovanju DF-a.

Oni su podsjetili da je u četvrtak Bugajski, čovjek koji, kako tvrde, je plaćeni Tačijev lobista, prononsirani srpski neprijatelj i jedan od glavnih promotera bombardovanja SRJ 1999. godine, ponovio priču „talika crnogorskog“ i neprijatelja DF-a Milivoja Katnića, i to pred američkim Senatom.

„Njemu se u akciji širenja laži pred istim tijelom pridružio izvjesni Dejmon Vilson, koji psihopatu i ubicu Sašu Sinđelića namjerno naziva Aleksandrom (baš kao i Katnić dok ih nismo raskrinkali) kako bi tom laži prikrio njegov pravi identitet i nalogodavce“, rekli su iz DF-a.

Vilson, kako su ocijenili, namjerno prikriva identitet „ubice i psihopate Saše Sinđelića kako bi doveo u zabunu članove Senata koji bi mogli najobičnijom pretragom po internetu otkriti na kakvoj protuvi i ništariji počiva čitav slučaj montiranog državnog udara u Crnoj Gori“.

„Da je Vilson rekao njegovo pravo ime senatori bi odmah saznali da je sa ovim Sinđelićem jedini poznanik, drug i prijatelj dugi niz godina bio nekadašnji vojni sudija Milivoje Katnić koji ga danas koristi kao lažnog svjedoka saradnika“, smatraju u DF-u.

Kako navode, oni su zaboravili da je lažno svjedočenje svuda, pa i u Americi, teško krivično djelo.

„DF će u narednim danima, u opširnom podnesku, informisati Senat SAD o tome da su primili lažne izjave, suprotne međunarodnim zvaničnim dokumentima. Ovi lažni svjedoci koji su se zakleli da će govoriti istinu su saopštili mnoge laži koje ćemo veoma lako dokumentima Senatu i dokazati“, rekli su iz DF-a.

Kako su kazali, kao što su demontirali aferu „državni udar“ pred građanima Crne Gore i regiona, tako će i međunarodnom faktoru ponuditi jasna dokumenta i dokaze da se radi o montaži vodećeg Đukanovića i "njegove organizovane kriminalne grupe, sve zarad nastavka pljačkanja građana Crne Gore i izbjegavanja suočavanja sa pravdom".

„A Milove i Tačijeve lobiste će veoma brzo zbog lažnog svjedočenja procesuirati američko tužilaštvo, i tu im ni Talik ni familija Đukanović ne mogu pomoći“, dodaju iz DF-a.

Bonus video: