Bošković: Odlična saradnja Crne Gore i Rumunije u oblasti odbrane

Zvanična posjeta Ministarstva odbrane Crne Gore, kako se navodi u saopštenju, se realizuje u vrijeme održavanja veoma značajne vježbe SABER GUARDIAN 2017, na kojoj učestvuje jedinica Vojske Crne Gore, nivo pješadijskog voda, što je ujedno i prvo učešće Vojske Crne Gore na NATO vježbi u svojstvu članice
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2017. 11:04h

Crna Gora i Rumunija imaju odličnu saradnju u oblasti odbrane i treba odrediti konkretne smjerove daljeg unaprjeđenja saradnje, posebno imajući u vidu važne geostrateške pozicije naših zemalja, rekao je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković boravi u zvaničnoj posjeti Rumuniji, tokom koje se sastao sa novoimenovanim ministrom odbrane Adrianom Țuțuianom i državnim sekretarom Ministarstva vanjskih poslova za bilateralne i strateške poslove u evroatlantskoj regiji, George Ciambaom.

Zvanična posjeta Ministarstva odbrane Crne Gore, kako se navodi u saopštenju, se realizuje u vrijeme održavanja veoma značajne vježbe SABER GUARDIAN 2017, na kojoj učestvuje jedinica Vojske Crne Gore, nivo pješadijskog voda, što je ujedno i prvo učešće Vojske Crne Gore na NATO vježbi u svojstvu članice.

Bošković se zahvalio Rumuniji na kontinuiranoj podršci evroatlantskom procesu Crne Gore i istakao spremnost Crne Gore da pruži svoj doprinos širenju politike otvorenih vrata NATO-a.

Na sastanku ministra Boškovića i sekretara Ciamba, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, razgovarano je i o aktuelnim bezbjednosnim izazovima, kako na Balkanu, tako i u crnomorskoj oblasti.

"Ministar Țuțuianu je izrazio zadovoljstvo susretom i kazao da čvrsto vjeruje da će članstvo Crne Gore u NATO pozitivno uticati na bezbjednosne prilike u regionu, kao i da će ovaj susret predstavljati početak zajedničkih bezbjednosnih projekata".

Sagovornici su, kako se navodi u saopštenju, istakli značaj regionalne stabilnosti za obezbjeđivanje dugoročnog mira u Evropi i izrazili zajednički stav da je integracija zemalja regiona u NATO i EU ključ za ostvarenje tog cilja.

Galerija

Bonus video: