Krivokapić: Punu slobodu za svakog građanina možemo doseći samo punom demokratijom

"Svojom hrabrošću, požrtvovanošću i slobodarskim duhom, tadašnji podvig crnogorskog naroda zapažen je i od strane velikana poput Žan Pola Sartra"
84 pregleda 2 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ažurirano: 13.07.2017. 14:42h

Predsjedniik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić i delegacija Opštinskog odbora SDP Bar povodom Dana državnosti, položili su vijenac na spomenik Palim borcima u Virpazaru, gdje je prije 76 godina počeo ustanak u Crnoj Gori, saopšteno je iz te partije.

Vijenac je položen i na spomen bisti Đoka Mašovog Lekovića, prvoj žrtvi Trinaestojulskog ustanka i simbolu borbe za slobodu Crne Gore od okupatora.

Krivokapić je poručio prisutnima da je pred ovim spomenikom koji ujedinjuje a ujedno i obavezuje Crnu Goru, prava prilika da pozovemo sve one snage kojima je u srcu demokratska, građanska i progresivna Crna Gora, da dosegnemo i najveću slobodu - demokratijiu.

"Crnogorski narod i ostali narodi u Crnoj Gori prvi su ustali za slobodu, a mi imamo obavezu da se sjetimo onih koji su nam omogućili da se osjećamo ponosno. Svojom hrabrošću, požrtvovanošću i slobodarskim duhom, tadašnji podvig crnogorskog naroda zapažen je i od strane velikana poput Žan Pola Sartra. Danas, ostvarivanjem nezavisne i evroatlantske Crne Gore, ostvarili smo kolektivnu slobodu, a punu slobodu za svakog građanina možemo doseći samo punom demokratijom", poručio je predsjednik Krivokapić.

Vijence su u ime SDP pored Krivokapića položili i predsjednik Opštinskog odbora SDP Bar Dragan Vojvodić i predsjednik Foruma mladih SDP Bar Vladimir Božović, koji su tom prilikom svim građanima čestitali Dan državnosti.

Bonus video: