Marković Merkelovoj: Sada je prava prilika da posjetite Crnu Goru

"Hvala na viziji i vođstvu", rekao je Marković njemačkoj kancelarki
121 pregleda 6 komentar(a)
Angela Merkel, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Angela Merkel, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.07.2017. 19:47h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pozvao je danas njemačku kancelarku Angelu Merkel da posjeti Crnu Goru.

Marković se sa Merkel sastao na margini Samita u Trstu

"Hvala na viziji i vođstvu. Sada je prava prilika da posjetite Crnu Goru", kazao je Marković njemačkoj kancelarki.

Kako je saopšteno iz Vlade, Merkel je čestitala Markoviću na članstvu Crne Gore u NATO i izrazila punu podršku procesu evropskih integracija Crne Gore pohvalivši dosadašnje uspjehe.

U saopštenju se dodaje da je Marković, informišući Merkelovu o reformama koje Vlada sprovodi rekao da je naš cilj dalje razvijanje ekonomije i da je Crna Gora zato snažno posvećena vladavini prava i unapređenju poslovnog ambijenta.

Marković je ocijenivši da dvije države imaju dobre političke odnose zaključio da bi oni trebalo da budu oplemenjeni i širom ekonomskom saradnjom.

"Želimo da njemački investitori budu prisutniji u Crnoj Gori", rekao je Marković.

U vezi sa stanjem u regionu Zapadnog Balkana, Marković je izrazio uvjerenje da su mir i stabilnost u svim državama regiona ključni faktor za dalji ekonomski razvoj i bolji kvalitet života građana svih država Zapadnog Balkana.

"Govoreći na temu evropskih procesa, Merkel je ocijenila da činjenica da je naša zemlja mala može predstavljati prednost u reformama. Posebno je naglasila potrebu daljeg napretka u vladavini prava i reformi pravosudnog sistema. Predsjednik Marković je informisao kancelarku Merkel o uspješnoj realizaciji mjera fiskalne konsolidacije, a na političkoj ravni o tome da je, uprkos činjenici što je njegova Vlada stabilna, spreman da unapređuje političke odnose, među ostalim, i mogućnošću otvaranja Vlade za pojedine opozicione političke stranke kada se za to budu stekli politički uslovi", piše u saopštenju Vlade

Marković je ranije danas u Trstu rekao da je Crna Gora snažno posvećena jačanju vladavine prava i snaženju antikorupcijskih politika i da EU neće biti potpuna bez integracije Zapadnog Balkana.

Bonus video: