Demokrate Budva: Drago Đurović je moralna gromada u odnosu na Džakovića

"Štaviše, nikšićki Drago je bio bar manje perfidan od "budvanskog Draga" u implementaciji nauma pomaganja DPS. Samo, za razliku od nikšićkog Draga koji je u svom naumu tada uspio, Drago Džaković neće, jer nema toga ko budvanskom DPS može pomoći"
249 pregleda 24 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.07.2017. 15:23h

Nakon posljednjeg saopštenja odbornika Stevana Džakovića, u kojem je direktno napao Demokrate, iako je svjestan i broja i veličine neistina koje je u svom ataku na nas i na zdrav razum građana iznio, sa potpunom izvjesnošću se može reći - Drago Đurović je moralna gromada u odnosu na gospodina Džakovića, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore Budva.

Nezavisni odbornik u SO Budva Stevan Džaković optužio je ranije danas Demokratsku Crnu Goru za saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

"Štaviše, nikšićki Drago je bio bar manje perfidan od "budvanskog Draga" u implementaciji nauma pomaganja DPS. Samo, za razliku od nikšićkog Draga koji je u svom naumu tada uspio, Drago Džaković neće, jer nema toga ko budvanskom DPS može pomoći. Ipak, iako smo DPS - organizovanu kriminalnu grupu u Budvi razbili tako da ih niko nikad neće sastaviti više, važna je namjera i želja gospodina Džakovića da im pomogne. A tu namjeru je jasno pokazao kroz postavljanje ili bespredmetnih, ili uslova koje ni ova ni bilo koja lokalna većina ne može ispuniti. Zamislite taj bezobrazluk – čovjek koji je u lokalni parlament i ušao na osnovu sistema koji sad kudi (a skoro se bez sumnje može reći da drugačije ne bi ni ušao), kao uslov za obezbjeđivanje kvoruma traži od predstavnika lokalne vlasti, koju je do skoro, valjda, i sam podržavao, da lokalni funkcioneri narede centralama svojih partija prekid bojkota Skupštine Crne Gore sa samo jednim ciljem – promjenom cijelog izbornog sistema", navodi se u saopštenju budvanskih Demokrata.

Demokrate ovaj zahtjev nazivaju bestidnim.

"Za građane kojima ovaj bestidan zahtjev možda nije dovoljno jasan – da približimo: to bi isto bilo kao da građanin kaže da neće da plaća porez dok se ne promijeni zakon po kojem je dužan da plaća porez, samo zato što mu se ne sviđa ili što on misli da je neustavan. Pritom, promijeniti cijeli sistem za izbor odbornika i poslanika, koji zahtijeva prethodno otvaranje cijelog niza pravnih, političkih, društvenih, pa čak i metafizičkih pitanja (koju vrstu sistema otvorenih lista uvesti i sl.) i razmatranje istih od strane mnogih činilaca društvenog i političkog sistema neuporedivo je teže i komplikovanije nego promijeniti veliku većinu zakona. Za promjenu izbornih zakona je potrebna 2/3 vecina u Skupštini Crne Gore, što znači da gospodinu Džakoviću ne bi smetalo da se prekida bojkot i glasovima DPS-a usvajaju odredjeni zakoni, ali kada 3/4 Skupštine opštine Budva glasa za naš predlog da se opštini vrati otetih 6 miliona, onda je to izdaja. Mizerno, da ne moze biti mizernije", kazale su budvanske Demokrate.

Iz te partiije su dodali da ne znaju da li je Džakoviću poznato da su Demokrate možda i jedina partija koja je u Program unijela dio kojim se implicitno podržava i uvođenje tzv. "otvorenih lista".

"Ajde što mu to nije poznato, iako bi moralo biti s obzirom da je čak na lokalnom nivou ("niđe veze") digao prašinu oko ove stvari kako bi zamaskirao prelazak na „drugu stranu“, ali što je glasanje za odluku kojom se u budžet Opštine Budva vraćaju milioni u vidu novca, atraktivnog zemljista i poslovnih prostora, i to zahvaljujući funkcionerima Demokrata koji su otkrili tu pljačku, okarakterisao kao dokaz da Demokrate i DPS nisu protivnici – e, to je već klasična situacija kad lopov na ulici viče: "Držite lopova". To što je gospodinu Džakoviću vrhunac protivljenja DPS-u – držanje građana Budve za taoce njegove pogrešne predstave o sopstvenoj veličini i značaju i, na taj način, pokušaj ubrizgavanja infuzije organizovanoj kriminalnoj grupi, samo pokazuje koliko su različiti naši pogledi na to što znači interes grada i građana Budve", poručili su iz Demokratske Crne Gore Budva.

Smatraju da se funkcioneri DPS više boje pobjeda Demokrata u Budvi, Kotoru i Herceg Novom i gubitka slobode i svih privilegija nakon silaska sa funkcija, nego tragikomičnih uslova radi uslova, u vezi sa kojima Džaković, očigledno, misli da će Demokrate prihvatiti cjenkanje, kao dobro poznati sistem rada i funkcionisanja DPS.

"Gospodine Džakoviću, neće Budva i Budvani zavisiti od vas i vaše sujete, sigurni budite. Jedino što ste ovim postigli jeste da idući put ne možete da dodirnete ni deseti dio broja glasova koji vam je potreban da uđete u SO Budva – sa ili bez "otvorenih lista", sasvim vam je svejedno", zaključuje se u saopštenju budvanskih Demokrata.

Bonus video: